Kripto zenginlerinin sayısı artıyor – Listede yeni milyarderler var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sektörün en zengin yöneticileri ve kurucuları arasına yedi kişi daha katıldı. Kripto zenginleri listesinde artık 19 milyarder var.

Forbes, kripto milyarderleri listesini güncelledi ve dijital varlıklar sayesinde büyük servet elde eden kişilerin sayısı önemli ölçüde arttı.

Kripto elit listesinde şu anda 19 milyarder var. Bu sayı geçen yıldan yedi fazla ve liste yüzde 58 büyümüş durumda. Haber yayına hazırlandığı esnada en tepedeki ismin değişmediği belirtildi.

Binance CEO’su ve kurucusu Changpeng “CZ” Zhao, sahip olduğu servetiyle hala sektördeki en zengin isim ve şu anda dünyanın en zengin 19’uncu kişisi. Haber kaynağı, CZ’nin geçen yılki tahmini 96 milyar dolar olan servetini şu an 65 milyar dolar olarak güncelledi. Ancak bu onu yine de sektördeki en varlıklı kişi yapıyor.

Tahmini net serveti 24 milyar olan FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, “CZ”den sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu servetin çoğunu dağıtmak istediğini defalarca belirttiği için “Kripto Robin Hood” olarak isimlendiriliyor. Ancak elinde 24 milyar dolar olduğundan bunu henüz gerçekleştirmediği anlaşılıyor.

Coinbase CEO’su ve kurucusu Brian Armstrong ise 6,6 milyar dolarla üçüncü sırada yer alıyor. Ripple’dan Chris Larsen ve Gemini’den Winklevoss ikizleri 4 milyar dolar ile listede bulunuyor.

Kripto milyarderleri listesine yeni katılanlar arasında, şirketteki yüzde 16 hissesi üzerinden 5,6 milyar dolarlık net servete sahip olan FTX kurucu ortağı ve CTO’su Gary Wang bulunuyor. Blockchain ve Web3 şirketi Alchemy’nin kurucu ortakları Nikil Viswanathan ve Joseph Lau ise yaklaşık 2,4 milyar dolar servetleriyle 11’inci sırada yer alıyor.

OpenSea NFT piyasasının kurucu ortakları Devin Finzer ve Alex Atallah, yaklaşık 2,2 milyar dolarlık servetleriyle kripto zenginleri listesinde girmeyi başardı.

Listede, Güney Koreli Upbit borsasının kurucusu ve 3,7 milyar dolar serveti olduğu bildirilen Song Chi-hyung da dahil olmak üzere birçok önemli isim var. Güney Koreli Dunamu’nun başkan yardımcısı Kim Hyoung-nyon, Upbit’in tahmini olarak yüzde 13’üne sahip ve 1,9 milyar dolar serveti olduğu tahmin ediliyor.

İlgili: Forbes’in milyarderler listesine kripto sektöründen 12 isim girdi

MicroStrategy’den Michael Saylor’ın tahmini net serveti 1,6 milyar dolar seviyesinde kaldı. Şirket hissesi son iki yılda dört katına çıktı.

Forbes, ilk kripto elit listesini yayımladığı 2018 yılında sadece birkaç yönetici bulunuyordu. O zamanlar listeye girmek için 350 milyon dolarlık servet yeterliydi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto zenginlerinin sayısı artıyor – Listede yeni milyarderler var
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!