ABD’li Y kuşağının %28’i emekliliğinde kripto kullanmayı planlıyor – Anket

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu oran, emekliliğinde normal yatırım amaçlarını kullanmayı tercih edeceğini söyleyen katılımcıların oranından daha yüksek.

Investopedia’nın yakın tarihte yayımladığı bir ankete göre ABD’li Y kuşağı katılımcılarının yüzde 28’i, emekliliklerinde kripto para kullanmayı düşündüğünü belirtti. Bu oran, emekliliklerini finanse etmek için tasarrufları (yüzde 25) ve hisse senedi yatırımlarını (yüzde 27) kullanacaklarını söyleyen katılımcıların oranından daha yüksekti. Bu arada, X kuşağının yüzde 20’si ve Z kuşağının yüzde 17’si de aynı yanıtı verdi. Finansal Okuryazarlık Ayı adına yürütülen bu ankete 18 ila 76 yaş arasındaki 4 bin ABD’li yetişkin katıldı.

Diğer alanlarda ise her yaştan katılımcının yaklaşık yüzde 50’si tüketim, vergi ödeme, tasarruf, borç ve sigorta yönetimi konularındaki finansal bilgilerini ‘ileri düzey’ olarak değerlendirdi. Bununla birlikte ankete katılanların sadece yüzde 27’si, ankette listelenen sekiz kavram arasında en düşük puanlı kripto para birimleri hakkında çok şey anladıklarını belirtti.

Y kuşağının yüzde 41’lik önemli bir kısmı dijital varlıklar hakkında ileri düzeyde bilgiye sahip olduklarını belirtirken bu oranı sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 29 ile X ve Z Kuşağı izledi.

Rapora göre katılımcıların yaşı küçüldükçe, beklenen ortalama emeklilik yaşı da o kadar düşüyor. Emekli olmayan boomer kuşağının çoğu 68 yaşında çalışmayı bırakmayı planlarken ankete katılan Z kuşağının çoğu ise 57 yaşında emekli olmak istiyor. ABD Hazine Bakanlığı, ülkedeki finansal cehaletle mücadele etmek için yakın zamanda dijital varlıklara yatırım yapmanın içerdiği riskler konusundaki farkındalığı artırmak için yeni bir girişim başlatmıştı.

Bu girişim, halka kripto varlıklarının nasıl çalıştığını ve kriptonun, hisse senetleri gibi geleneksel yatırımlardan farklı olduğunu bilgilendirmek adına eğitim materyalleri tasarlamayı içeriyor. Hazine yetkililerinin de söylediği gibi, asıl amaç, ‘yeni teknoloji ve inovasyonu ortadan kaldırmaya çalışmadan farkındalık yaratmak’.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD’li Y kuşağının %28’i emekliliğinde kripto kullanmayı planlıyor – Anket
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!