Guatemalalı belediye başkanı biyogaz enerjisiyle Bitcoin madenciliği yapacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Guatemala’nın pastoral fakat yoksul kalmış bölgesi Atitlán Gölü kıyılarında bir Bitcoin projesi, yerel belediye başkanına madencilik donanımı götürmeyi başardı. Proje yerel geliri artırırken, hava kalitesini de iyileştirdi.

Guatemala’nın pastoral fakat yoksul kalmış bölgesi Atitlán Gölü kıyılarında bir Bitcoin projesi, yerel belediye başkanına madencilik donanımı götürmeyi başardı. Proje yerel geliri artırırken, hava kalitesini de iyileştirdi.

Panajachel, Guatemala’da neredeyse 20 bin kişilik topluluk, yerel belediye başkanı Cesar Piedrasanta’ya eski bir S9 Bitcoin madenciliği donanımı hediye edilmesinin ardından BTC’ye yöneldi.  Panajachel, Orta ve Güney Amerika’da BTC madenciliği yapan ilk belediye oldu.

Bill Whittaker ve Patrick Melder, belediye başkanına madencilik donanımı takdim ederken. Kaynak: Medium67corvette

Epey istisnai olan bu olayın iki önemli sonucu oldu. İlk olarak “5 yaşındaki” bir donanım ile madencilik yapmak, Cointelegraph’a açıklama yapan Bitcoin Lake ekip üyesi Bill Whittaker’a göre “Bitcoin madenciliğiyle ilişkili elektronik atık söylemlerini ele almaya” yardımcı olacak.

E-atık, fiziksel madencilik altyapısını daha yeni ve etkili modeller ile değiştirmeyi ifade ediyor. Science Direct’e ait rapora göre bir Bitcoin işlemi, çoğunlukla eski olan madencilik ekipmanları nedeniyle ortalama 272 gram e-atık üretiyor. Ne var ki Guetamalalı belediye başkanı, eski S9’u ile mutlu gibi gözüküyor.

İkinci olarak ekip, bu proje ile Bitcoin madenciliğinden elde edilen gelirin atık su artırma tesisini etkileyen sorunları çözeceğini umuyor.

İlk iki S17 madencilik donanımının kurulacağı atık su arıtma tesisi. Kaynak: Twitter

Atık su artırma tesisi, tesisin tepesinde bulunan çürütücünün contalarının çatlaması nedeniyle çevreyi ciddi ölçüde kirletiyor. Tesisisin metan emisyonunun da önlenememesi, havanın istenmeyen ve kötü kokulu kirleticiler ile kirlenmesine yol açıyor.

Whittaker ve ekibi, tesisi tamir etmeyi ve sızan biyogazı enerji üretiminde kullanmayı planlıyor. Tam bir kazan-kazan-kazan durumu: Daha temiz hava, yenilenebilir enerji, daha fazla Bitcoin.

3/
– Re-flaring of the WWTP’s methane byproduct will not only improve air quality, but will allow for a controlled capture and analysis of the plant’s biogas production.

– Use Panajachel’s WWTPs biogas to produce electricity and power additional Bitcoin miners. pic.twitter.com/CV9CWF6LYW

— WildBTC (@BillWhittaker11) March 28, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Guatemalalı belediye başkanı biyogaz enerjisiyle Bitcoin madenciliği yapacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!