Ethereum, DAO'lar için gerçekten en iyi blockchain mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto topluluğu ve sektörü, Ethereum’u çoğu blockchain tabanlı merkeziyetsiz uygulama için tercih ediyor. Fakat diğer zincirler, merkeziyetsiz otonom organizasyonların iş yükünü kaldırmaya daha uygun olabilir.

Kripto topluluğu ve sektörü, Ethereum’u çoğu blockchain tabanlı merkeziyetsiz uygulama (DApp) için tercih ediyor. Fakat diğer zincirler, merkeziyetsiz otonom organizasyonların (DAO) iş yükünü kaldırmaya daha uygun olabilir.

Teknik avantajlar ve daha ucuz işlemler, Ethereum Virtual Machine (EVM) zincirleri için henüz yeterince büyük bir çekici faktör haline gelmedi. EVM uyumluluğu, bir ağın Ethereum’un güvenlik özelliklerini kullanmasına olanak sağlıyor.

Ethereum ve uyumlu zincirler, ev sahipliği yaptıkları 4.200’den fazla DAO ile net bir liderliğe sahip. Kıyaslamak gerekirse, Solana ekosistemi yalnızca 140, Cardano ise 10 DAO’ya ev sahipliği yapıyor.

DAO takip hizmeti DeepDAO’nun CEO’su Eyal Eithcowich, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Ethereum’un tercih edilmesinin basit fakat pratik nedenlerden kaynaklanıyor olabileceğini söyledi. Eithcowich, Ethereum’un hakimiyetini “DAO hareketinin başladığı zincir” olmasına bağlıyor.

“Ethereum, çoğunlukla finansal olmak fakat bununla sınırlı kalmamak üzere tüm DAO alanlarını başlatma ve yönetme bakımından en olgun ekosistemi temsil ediyor. Bu durum, diğer zincirlerin de popülerlik kazanmasıyla değişebilir.”

Eithcowich, Ethereum’u aşağı çeken bir faktör olarak yüksek gas ücreterine dikkat çekti. Eithcowich’e göre Solana, DAO’ların daha hızlı ve ucuz yapmasına olanak sağlıyor. “Ama yine ekosistemdeki destekleyici özellikler ve araçlar daha az sağlam.” Dahası, Solana sık yaşanan ağ kesintileriyle boğuşuyor.

EOSIO tabanlı WAX ağı üzerindenki NFT oyunu Alien Worlds’ün kurucu ortaklarından Saro McKenna, EOSIO’nun DAO oluşturmak için daha iyi olduğuna inanıyor.

McKenna’ya göre Ethereum oy vermek için çok pahalı ve herhangi bir sayıda farklı görevi yerine gertirebilecek “genel amaçlı blockchain” olarak tasarlandı. Diğer yandan EOSIO, McKenna’ya göre kısmen DAO’lar için yaratıldı.

“EOSIO kod tabanı son derece güçlü ve DAO’ların düzgün çalışması için kritik öneme sahip katmanlı ve çoklu imzalı izinler ve dinamik koleksiyon seçim mekanizmalarına olanak sağlıyor.”

Gas ücretleri, Ethereum kullanıcıları için uzun süredir bir sorun, fakat gas fiyatı mart ayında ağustostan beri görülen en düşük seviyeye geriledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum, DAO'lar için gerçekten en iyi blockchain mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!