BTC madenciliği "vahası" Norveç'in küresel hash oranındaki payı %1'e yaklaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç’te Bitcoin madenciliği, Arcane Research raporuna göre giderek büyüyor ve yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle yapılıyor.

Norveç’te Bitcoin (BTC) madenciliği, Arcane Research raporuna göre giderek büyüyor ve yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle yapılıyor.

Neredeyse tamamen hidroelektrik gücü kullanan “yenilenebilir enerji vahası” Norveç, küresel Bitcoin hash oranına yaklaşık yüzde 1 katkı sağlıyor.

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi verilerini kullanan ve madencilik tesislerinin haritasını çıkaran rapor, Norveç’in toplam Bitcoin hash oranındaki payının yüzde 0,77 olduğunu tespit etti. Norveç’in 5 milyonluk nüfusu ise dünya nüfusunun bunun ancak onda biri kadarını, yani 0,07’sini oluşturuyor.

Norveç Su Kaynakları ve Enerji Müdürlüğü’ne (NVE) göre, Norveç’in elektrik ihtiyacının yüzde 88’i hidroelektrik ve yüzde 10’u rüzgar enerjisi olmak üzere, yüzde 100’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanıyor. Bu da Norveçli Bitcoin madencilerinin yalnızca “yeşil” enerji kullandığı anlamına geliyor.

Raporun yazarı Jaran Mellerud, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada hidroelektriğin bol olduğu ve madencilere son derece ucuz ve tamamen yenilenebilir elektriğe erişim sunan Kuzey Norveç’in madencilik alanında ciddi bir büyüme görüleceğini ileri sürdü.

“Isı, kuzeyin soğuklarında oldukça değerli ve madencilik faaliyetlerinden artan ısı yeniden değerlendirilebilir. Bu da hem sektöre hem de topluma fayda sağlar.

Alman şirket Bluebite, Norveç Kutbu’nda 2018’den beri veri merkezleri işletiyor. Bluebite CEO’su Conor Davis, veri merkezlerinden birinin, önceden sıkıcı ve soğuk atmosferi nedeniyle “Laponya Cehennemi” olarak bilinen bir bölgede Bitcoin madenciliği yaptığını söyledi.

Bluebite’ın Bodø, Norveç’teki tesisi (ülkenin en kuzeyi). Kaynak: NHO

Bitcoin madenciliği, eskiden bakır madenciliği sektörüyle bilinen bölgeyi yeniden canlandırdı.

Bluebite, şimdi ise Bitcoin madenciliğinden elde edilen ısının çilek yetiştirmek için kullanılıp kullanılamayacağını araştırıyor.

Bitcoin madenciliğinin “atık” ısısıyla kurutulmayı bekleyen keresteler, Kryptovault’un madencilik tesisi. Kaynak: Kryptovault

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BTC madenciliği "vahası" Norveç'in küresel hash oranındaki payı %1'e yaklaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!