Bitcoin ağ zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ağ zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü için BTC hash oranı yıl boyunca seviyesini korudu.

Bitcoin (BTC) madencileri cuma günü 19 milyonuncu BTC’yi de serbest bırakırken, Bitcoin ağ zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 28,587 trilyona ulaştı.

Bitcoin ağ zorluğu, madencilerin blockchain işlemlerini gerçekleştirmek için ne kadar güç harcaması gerektiğini ifade eder. Blockchain.com’dan alınan verilere göre hash oranı (EH/s) şu anda 201,84 seviyelerinde seyrediyor.

Bitcoin ağ zorluğu. Kaynak: Blockchain.com

Yıl boyunca seviyesini korumaya devam eden ve Bitcoin ağ zorluğundaki artışı destekleyen BTC hash oranı, 13 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 248,11 EH/s’yi gördü.

Geçtiğimiz üç yıl boyunca Bitcoin hash oranı. Kaynak: Blockchain.com

Bitcoin ağının yüzde 51’inin ele geçirilmesi ile gerçekleştirilebilen çift harcama (double spending) saldırısı, hash oranının yüksek olması durumunda önlenebiliyor.

Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmadan yaklaşık bir ay önce yani 4 Mart’ta, BTC ağ zorluğu 27,96 trilyondan 27,55 trilyona doğru hafif bir düşüş yaşadı ve sonunda 30 Mart’a kadar 27,45 trilyon seviyesine kadar düştü. Ancak Bitcoin ağı, Temmuz 2021’den bu yana istikrarlı bir şekilde büyüdü.

Geriye kazılacak sadece 2 milyon BTC kaldı fakat Bitcoin ağı topluluğunu desteklediği için bu durumun giderek daha da güçlenmesi bekleniyor. Toplam 21 milyon BTC’den geriye kalan 2 milyon BTC’nin, Bitcoin Halving işlemleri gibi sebepler de dahil olmak üzere 2140 yılına kadar kazılması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: Terra, 139 milyon dolarlık BTC alımı yaptı

Terra, 30 Mart’ta 139 milyon dolarlık BTC daha aldı ve kasasını toplam 31 bin BTC’ye (1,47 milyar dolar) çıkardı.

Just getting started pic.twitter.com/dJrkf6YfrR

— TerraLunaaaa (@TerraLunaaaa) March 30, 2022

Terra Bitcoin cüzdanı BTC’de milyarlar biriktiriyor. Kaynak: BitInfoCharts

Cointelegraph’ın da bildirdiği üzere 21 Ocak’ta devasa Bitcoin alımları yapmaya başlayan Terra, tek bir satoshi bile satmadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ağ zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!