Circle, USDC rezervlerini koruma amaçlı BNY Mellon ile anlaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Firma daha önce rezervlerinin nakit ve yatırım ürünleri cinsinden olacağını söylemişti.

USD Coin (USDC) operatörü Circle, perşembe günü yaptığı açıklamayla USDC rezervlerinin koruyucusu olarak finans kuruluşu BNY Mellon’u seçtiğini duyurdu. 1784 yılında kurulan BNY Mellon, Amerika’nın en eski bankalarından biri ve dünya çapında gözetimi altında 46,7 trilyon doların üzerinde varlık bulunuyor. Yatırımlarını yönetmek isteyen müşteriler için tek iletişim noktası görevi görüyor. Yeni ortaklıkla BNY Mellon, dijital parayı ödeme amaçlı kullanma olasılığını da araştıracağını söyledi. Varlık servisi CEO’su ve BNY Mellon’un dijital başkanı Roman Regelman şu açıklamalarda bulundu:

“Varlıkların dijitalleştirilmesinin çok çeşitli piyasa katılımcılarına yeni ve heyecan verici fırsatlar sunduğu sektörümüzün evriminde önemli bir noktadayız. USDC rezervlerinin koruyucusu olarak güven ve inovasyonun birleşimindeki rolümüz, daha geniş piyasayı desteklemek ve müşterilere değer katmaktır.”

Bu arada, Circle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire şunları ekledi:

“USDC kullanımında üstel büyüme görülürken BNY Mellon ile çalışma fırsatı, geleneksel finansal hizmetler ile gelişmekte olan dijital varlık piyasaları arasında güvenden ödün vermeden köprüler kurmamızın bir yolu.”

USDC, Mart 2022 itibarıyla 52 milyar doları aşan tiraj ile küresel olarak en hızlı büyüyen dolar dijital para birimlerinden biri konumunda. Cointelegraph tarafından daha önce bildirildiği üzere, toplam stablecoin arzı geçen ay 180 milyar dolara ulaştı. Fed Başkanı Waller daha önce bir merkez bankası dijital para biriminin benimsenmesine ilişkin şüphelerini dile getirerek, bunun özel stablecoin sektöründeki yeniliği potansiyel olarak düşüreceğini söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Circle, USDC rezervlerini koruma amaçlı BNY Mellon ile anlaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!