Vladimir Putin’den Bitcoin Madenciliğine Yeşil Işık!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda zorlu bir dönemden geçen Bitcoin madenciliği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından olumlu bir şekilde dile getirildi. Rusya cumhurbaşkanının, Rusya Merkez Bankası’nın Bitcoin madenciliğini tamamen yasaklama önerisini reddettiği, bunun yerine hükümetinin kripto para madenciliğini vergilendirme ve kontrol etme planını seçtiği söyleniyor.

Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası arasında bir uzlaşma olmasını dileyen Putin, Rusya’nın madencilikten faydalanabileceğini belirtti. Rusya cumhurbaşkanının, Bitcoin madenciliğini yasaklamak yerine gelir ve vergi elde etmek için kullanılabileceğine dair hükümet görüşlerini dikkate aldığı söylendi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin’in tutumu hakkında daha net olmayı reddetti ve hükümeti ve merkez bankasını aralarındaki farklılıkları çözmeye çağırdığını belirtti.

 

Rusya Bitcoin Madenciliği

Rusya, Bitcoin madenciliğinde 3.Sırada

Daha önce bildirildiği gibi, Rusya Merkez Bankası Maliye Bakanlığı‘nın Bitcoin madenciliği konusundaki destekleyici duruşunu reddetti ve “bankalar ve diğer piyasa katılımcıları tüm finansal sisteme bulaşabileceğinden, bunun finansal istikrar için önemli bir risk teşkil edeceğini” iddia etti.

Çin’in 2021’de madencileri yasaklamasının ardından, Cambridge Üniversitesi tarafından Ekim ayında yayınlanan verilere göre Rusya, ucuz elektrik ve soğuk iklim nedeniyle ABD ve Kazakistan’dan sonra dünyanın üçüncü büyük kripto madenciliği ülkesi oldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vladimir Putin’den Bitcoin Madenciliğine Yeşil Işık!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!