Greenpeace’in Bitcoin Açıklaması: “İklimi Değil, Kodu Değiştirin”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Greenpeace’in bitcoin açıklaması: “iklimi değil, kodu değiştirin”. Greenpeace, diğer iklim örgütleri ve Ripple’ın kurucu ortağı ve başkanı Chris Larsen ile birlikte, son bilgilere göre Bitcoin’i (BTC) daha çevre dostu bir model haline getirmeyi hedefleyen yeni bir kampanya başlattı.

“İklimi Değil, Kodu Değiştirin”

Endüstri liderleri, Bitcoin madencileri ve Elon Musk ve Jack Dorsey gibi büyük kişiler, “İklimi Değil, Kodu Değiştirin” kampanyasının bir parçası olarak yeni bir fikir birliği sürecine geçmeye çağırılıyor. “Bitcoin kodunu tasarlayan ve katkıda bulunan yalnızca 30 kişi (önemli madenciler, borsalar ve çekirdek geliştiriciler) iş kanıtı madenciliğini yeniden tasarlamaya veya düşük enerjili bir sisteme dönüştürmeye karar verirse, Bitcoin dünyaya zarar vermeyi bırakacaktır. ” terimler kullanılır.

Greenpeace ise Bitcoin madenciliği için gerekli enerjinin büyük kısmının fosil yakıtlardan kaynaklanmasından ve madencilerin faaliyetlerini kömür atığı ve doğal gaz kullanarak sürdürmesinden endişe duyuyor.

Ayrıca, 2014 ile Mayıs 2021 arasında Greenpeace, çevresel kaygılar nedeniyle artık onları kabul etmeyeceğini belirtmeden önce yedi yıl boyunca Bitcoin ödemeleri aldı. Benzer şekilde Tesla CEO’su Elon Musk da geçen yıl şirketin benzer endişeler nedeniyle Bitcoin ödemelerini kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Greenpeace’In Bitcoin Açıklaması: “İklimi Değil, Kodu Değiştirin”

Proof of Work ve Proof of Stake

Artık Bitcoin ile aynı iş kanıtı mekanizmasına dayanan Ethereum (ETH), yeni bir hisse kanıtı sistemine uzun ve karmaşık bir geçişin sonuna yaklaşıyor. Greenpeace ayrıca, hisse ispatı yönteminin daha az enerji kullandığı için çevreye daha az zararlı olduğunu iddia ediyor.

Larsen, 29 Mart’ta Bloomberg ile yaptığı röportajda, “Ethereum değişirken, Bitcoin kesinlikle benzersiz” dedi. Solana ve Cardano gibi düşük enerjili protokoller en yeni protokoller arasında yer alıyor.” Sözlerinden yararlanıyor.

Larsen ayrıca Bitcoin ve Ethereum yatırımlarına sahip olduğunu ve her iki kripto para biriminin de başarılı olduğunu görmek istediğini iddia etti, ancak Bitcoin’in sürdürülemez bir yolda olduğuna inanıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Greenpeace’in Bitcoin Açıklaması: “İklimi Değil, Kodu Değiştirin”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!