Rusya’da Kripto Paraların Yasallaştırılması İçin Yeni Gelişme!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’da kripto paraların yasallaştırılması için gelişme yaşandı. Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Başbakan Mihail Mişustin, kripto para birimlerini düzenleme ve bunları Rus ekonomisine entegre etme çabalarını destekledi. Rusya’nın küresel bankacılığa erişimi, Ukrayna’daki savaşla ilgili artan yaptırımların bir sonucu olarak kısıtlandı.

Rusya Maliye Bakanlığı’ndan Kripto Alanını Yasallaştırma Baskısı Çekiş Kazanıyor.

Merkez bankasının devam eden muhalefete rağmen, Rus yetkililer kripto para birimleri için kapsamlı bir yasal çerçevenin uygulanması için çalışıyor. Rusya, mali kısıtlamalar da dahil olmak üzere benzeri görülmemiş yaptırımlarla karşı karşıya kalırken, Maliye Bakanlığı’nın yasallaştırmayı destekleme çabası, diğer devlet kurumları ve yetkililerinden daha da fazla destek alıyor.

Federal hükümet Şubat ayı başlarında Minfin’in düzenleyici fikrinin onaylandığını belirtti. Bunun ardından bakanlık, Ocak 2021’de yürürlüğe giren “Dijital Finansal Varlıklar Hakkında” yasanın ardından kalan düzenleyici boşlukları kapatmaya çalışan yeni bir “Dijital Para Birimi Yasası” taslağı sundu.

Rusya’da Kripto Para Birimlerinin Yasallaştırılması İçin Gelişme Yaşandı!

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin Cuma günü yaptığı açıklamada, yönetimin bitcoin işlemleri için özel bir çerçeve oluşturma önerisini dikkatle değerlendirdiğini söyledi.

Devlet Duması’ndaki Rus Liberal Demokrat Parti (LDPR) milletvekilleriyle yaptığı görüşmede şunları söyledi:  “Tabii ki, dijital para birimlerinin dolaşım mekanizmasını ülkenin finansal sistemine entegre etmek gerekli olacaktır. ”

Kapsamlı Kripto Para Yasağı

Mihail Mişustin, benzer endişelerin ancak Rusya Merkez Bankası‘nın işbirliğiyle (CBR) çözülebileceğini belirtti. Misustin’e göre merkez bankası, kripto para birimlerinin oluşturduğu riskleri analiz etmelidir. Para otoritesi, ülkenin finansal istikrarına ve vatandaşlarına yönelik tehditleri öne sürerek Ocak ayında geniş bir kripto yasağı önerdi.

CBR, dijital para biriminin çıkarılması, ticareti ve madenciliği dahil olmak üzere çok çeşitli kripto ile ilgili faaliyetleri yasaklamaya çalışırken, Rusya başbakanının kabinesi kripto madenciliğinin düzenleneceğini belirtti.

Daha önceki açıklamalarına ek olarak, Mikhail Mişustin şu açıklamaları yaptı:  ” Konseptte detaylandırılmıştı. Hükümet basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, bizim tarafımızdan onaylandı. ”

Minfin’in tasarısı, bu hafta başlarında Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı‘ndan destek aldı ve bu bakanlık, yasama teklifinin sonuçlandırılmasına yardımcı olmayı diledi. Maliye Bakanlığı, bakanlığın Bitcoin madenciliği, kripto para ödemeleri ve dijital varlık değişim operatörleri için kurallar hakkında açıklama talebine henüz yanıt vermedi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Rusya’da Kripto Paraların Yasallaştırılması İçin Yeni Gelişme! yazısı ilk önce Coin News Türkiye üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya’da Kripto Paraların Yasallaştırılması İçin Yeni Gelişme!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!