Rusya petrol ve doğalgaz ticareti için Bitcoin'i değerlendiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Federasyonu Devlet Duması Enerji Komitesi Başkanı Pavel Zavalny, Çin ve Türkiye gibi dostane ülkelerin petrol ve doğalgaz için yapacakları ödemeyi Bitcoin olarak kabul etme fikrini önerdi.

Rusya Federasyonu Devlet Duması Enerji Komitesi Başkanı Pavel Zavalny, Çin ve Türkiye gibi “dost ülkelerin” petrol ve doğalgaz için yapacakları ödemeyi Bitcoin olarak kabul etme fikrini önerdi.

Zavalny, bu ülkelerin enerji ödemeleri uluslararası standart olan ABD doları yerine Rus rublesi, Çin yuanı, Türk lirası ve hatta Bitcoin (BTC) ile yapabileceklerini söyledi.

Rus haber ajansı RBC’nin haberine göre Zavalny, perşembe günü düzenlenen basın toplantısında Çin ve Türkiye temsilcileriyle en büyük ihracat kaleminde tercih edilen ödeme yöntemlerinde değişiklik yapılması için açıkladı.

“Çin’e uzun süredir ruble ve yuan ile ödeme yapmaya geçmeyi teklif ediyoruz. Türkiye ile de lira ve ruble ile ödeme gerçekleştireceğiz. Kullanılan para birimleri farklı olabilir. Bitcoin varsa, onunla da ticaret yaparız.”

Zavalny, “dost olmayan ülkelerin” ise ruble veya altın ile petrol ödemesi yapabileceklerini ekledi. Diğer yandan Rusya’nın Euro veya USD ile ödeme yapan ülkelerle yaptığı mevcut sözleşmelerin koşullarını değiştirip değiştiremeyeceği net değil.

Explosive.

Russia is now demanding that Europe pay for gas in rubles.

Europe gets 40% of its gas from Russia. That’s 200-800 million euros per day.

Putin is basically saying: you want to play sanctions? Either pay up in rubles or freeze.

— Richard Medhurst (@richimedhurst) March 23, 2022

Rusya, Ukrayna’yı işgali nedeniyle uygulanan uluslararası ekonomik yaptırımları atlatmanın yollarını arıyor. Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkarılması, ülkenin uluslararası ödeme gerçekleştirmesini engelledi ve çoğu şirketin Rusya ile petrol ve gaz haricinde ticaret yapması yasaklandı.

Enerji, Rusya’nın en önemli ihracat kalemi ve Avrupa ve diğer ülkelerin de ikamesini bulmakta zorlandığı alanlardan biri. Reuters’a göre petrol ve doğalgaz ticareti, Rusya’ya 2021’de 119 milyar dolar gelir sağldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya petrol ve doğalgaz ticareti için Bitcoin'i değerlendiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!