NFT projesi Frosties'in kurucuları "rug pull" suçlamasıyla yakalandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), rug pull olduğu iddia edilen NFT projesiyle ilgili harekete geçti. DOJ, “Frosties” adlı projenin kurucularını dolandırıcılık ve para aklama ile suçluyor.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), rug pull olduğu iddia edilen NFT projesiyle ilgili harekete geçti. DOJ, “Frosties” adlı projenin kurucularını dolandırıcılık ve para aklama ile suçluyor.

İki kurucu, Frosties topluluğuna rug pull düzenlemek için kimliklerini kasten gizlemek ve projenin yol haritası ve “hizmet programı” konusunda bekleneni vermemek ile suçlanıyor. Proje, NFT sahipleri için ödül, hediye, metaverse oyununa erişim ve projenin gelecekteki tokenlerine özel erişim gibi vaatler sunuyordu.

20 yaşlarındaki Ethan Nguyen ve Andre Llacuna, Güney New York Savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre Los Angeles’ta tutuklandı. İkili hem elektronik dolandırıcılık hem de “Frosties” NFT’lerinin alıcılarını dolandırmak için düzenlenen “milyon dolarlık vurgun ile bağlantılı olarak para aklamak” ile suçlanıyor.

DOJ’un şikayet dilekçesine göre ikili, 1,1 milyon dolar değerinde NFT sattıktan sonra projeyi “aniden terk etti” ve durdurdular. Zanlıların kazandıkları parayı ise göndericiyi saklayacak birkaç işlem ile kendi kontrollerindeki cüzdanlara aktardıkları iddia ediliyor.

WOW: if you rugpull and don’t complete your roadmap, you can be charged with fraud. So many rappers and influencers shaking rn. pic.twitter.com/v7VW7CjoLp

— Coffeezilla (@coffeebreak_YT) March 24, 2022

Soruşturmadan sorumlu IRS-CI özel ajanı Thomas Fattorusso, ekibinin kriptoyu yakından takip ettiğini açıkladı. NFT yeni bir yatırım seçeneği olsa da, kurallar “gayrimenkulda olduğu gibi NFT’ye yapılan yatırımlar için de geçerli.”

“Bir iş fırsatı için para talep edip, o işi terk edip, yatırımcıların size sağladığı para ile kaçıp gidemezsiniz. IRS-CI ekibimiz ve HSI’daki ortaklarımız, bunun gibi dolandırıcılıkları çözmek için kripto para işlemlerini yakından takip ediyor.”

İkili, suçlu bulunmaları halinde 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT projesi Frosties'in kurucuları "rug pull" suçlamasıyla yakalandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!