Cardano (ADA) bir ayda yüzde 60 yükselmeyi başardı — Sırada ne var?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADA fiyatı öyle yükseldi ki, Ocak 2022’de fiyatın yüzde 40 düşmesine neden olan satış alanına girmeye başladı.

Cardano (ADA) fiyatı, 25 Mart tarihinde yükselişe geçti ve bu yılın ilk iki ayında yaşadığı kayıpların büyük bir kısmını telafi etmeye başladı.

Cardano için fazla iyimser olmamak gerek

ADA fiyatı cuma günkü işlemlerde yaklaşık yüzde 7,5 arttı ve 0,75 dolar civarında dibe vurduktan bir ay sonra 1,19 dolara ulaştı. Cardano fiyatındaki devasa toparlanma hareketi, yaklaşık yüzde 60 kazanca dönüştü. Bununla birlikte, önümüzdeki haftalarda yukarı yönlü ivmesini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Bu düşüş beklentisinin merkezinde, Eylül 2021’den bu yana ADA’nın toparlanma girişimlerinde gözlenen ve yükselişi sınırlanmasına neden olan azalan kanal modeli var.

Kanalın üst trend çizgisi özellikle ideal bir satış bölgesi olarak çalıştı. Aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi şimdi tekrar direnç olarak test ediliyor.

ADA/USD günlük fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

ADA’nın şu anda 71,80 seviyesinde olan günlük göreceli güç endeksi (RSI) “aşırı alım” seviyesinde bulunuyor. Genellikle 70’in üzerindeki RSI değeri, dayanak varlığın aşırı değerleme yaşadığını ve satış geleceğine işaret eder.

ADA’nın potansiyel geri çekilme hareketine dair haftalık grafiklerde de ipucu var. Özellikle 20 haftalık (1,21 dolar civarında) ve 50 haftalık (1,31 dolar civarında) üstel hareketli ortalamaları (EMA) direnç olarak test ediliyor.

ADA/USD haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Weiss Ratings analisti Alex Benfield, ADA’nın destek olarak 1,20 doları geri alması gerektiğini ve bu seviyenin 2021’de birçok kez yükseliş eğilimini koruduğunu söyledi. Cardano tokeni bunu başarırsa orta vadeli yükseliş görme olasılığının bulunduğunu söyleyip şunları ekledi:

“Direnci ortadan kaldırana kadar bu hareket ivme kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya”

ADA tokenin temelleri “yükselişe” işaret ediyor

Kripto para cüzdan hizmeti MinePlex’in kurucu ortağı Alexander Mamasidikov, aşırı alım risklerine rağmen Cardano’nun kısa vadede yükselişte olduğuna inanıyor.

BREAKING: Grayscale launches ‘Smart Contract Fund’ for $ETH Competitors

Fund’s Weighting:$ADA: 24.63%$SOL: 24.27%$AVAX: 16.96%$DOT: 16.16%$MATIC: 9.65%$ALGO: 4.27%$XLM: 4.06%

— Altcoin Daily (@AltcoinDailyio) March 22, 2022

Mamasidikov, “Büyüme, yatırımcıların Cardano blockchain ağının Web3.0’ın hızlı büyüyen akıllı sözleşme destekli evrimindeki devrim niteliğindeki rolü konusunda ne kadar etkilendiklerinin kanıtı” dedi. 1,5 dolara yakın seviyelerin ADA için yukarı harekete işaret edeceğini söyledi:

“ADA’nın büyümesinden yola çıkarak, 1 dolarlık fiyat seviyesi kritik destek seviyesi olmaya devam ederken, para biriminin direnci kısa ve orta vadede 1,5 dolara sabitlendi.”

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cardano (ADA) bir ayda yüzde 60 yükselmeyi başardı — Sırada ne var?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!