Bitcoin gözünü 45.000 dolara dikti – Yatırımcılar "korkularından" arındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının duyarlılığı korkudan nötre geçerken Bitcoin fiyatı 45.000 dolara göz dikti.

Bitcoin (BTC) fiyatı 45.000 dolardaki psikolojik dirence yaklaşırken yatırımcı duyarlılığı korkudan sıyrıldı.

BTC/USDT paritesine ait saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre BTC/USDT paritesi 43.361 dolardaki genel direnci aştıktan sonra 44.000 dolar sınırının kolayca üzerine çıktı.

Kısa vadeli grafiğe bakıldığında yönünü yukarı çeviren hareketli ortalamalar (MA) ve aşırı alım bölgesine yaklaşan göreceli güç endeksi (RSI) değeri, an itibarıyla piyasanın boğalar tarafından yönlendirildiğini gösteriyor.

Duyarlılık nötre döndü

Kripto Korku ve Hırs Endeksi. Kaynak: Alternative.me

Kripto para piyasasındaki genel duygu durumunun bir göstergesi olan Kripto Korku ve Hırs Endeksi, 25 Mart itibarıyla 47 ile “nötr” seviyeye geldi. Geçtiğimiz hafta “aşırı korku” seviyesinde olan ve dün 40 ile “korkuya” işaret eden indikatör, yatırımcıların görüşünün olumluya döndüğünü ortaya koyuyor.

Bitcoin’in hedefi 52.000 dolar

BTC/USDT paritesine ait günlük grafik. Kaynak: TradingView

Günlük grafikte görüldüğü üzere en büyük kripto para birimi bir süredir 43.361 dolardaki direnci kolayca aştı. Yılın başından beri devam eden yükselen kanal içindeki hareketini sürdüren BTC fiyatı, 48.000 dolar yakınlarında hesaplanan kanalın direnç çizgisine bir adım daha yaklaştı.

Eğer boğalar yükselen kanalın üzerine çıkmayı başarır ve günlük kapanış elde ederlerse bir sonraki hedef, 50.000 dolardaki psikolojik direnç olacaktır. Bir sonraki güçlü direnç 52.000 dolarda bulunuyor.

Yönünü yukarı çeviren hareketli ortalamaların yanı sıra 63 değerine ulaşan RSI, boğaların üstün olduğunu gösterse de aşırı alım seviyesine yaklaşılıyor. Eğer BTC/USD paritesi yükselen kanalın direnç çizgisine kadar yaklaşır ve oradan geri dönerse, daha önce direnç olarak çalışan 43.361 dolar desteğine, ardından kanalın orta çizgisiyle kesişen hareketli ortalamaların bulunduğu 41.500 dolar civarına kadar gerileyebilir.

İlgili: Bitcoin hash oranı rekor kırarken, madencilik zorluğu %5 artma yolunda ilerliyor

Bu haber yayına hazırlandığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon dolar seviyesine çıkarken Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı yüzde 41,9 seviyesinde.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin gözünü 45.000 dolara dikti – Yatırımcılar "korkularından" arındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!