LUNA fiyatında %80'lik ralli öncesi görülen sinyal yeniden ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öte yandan LUNA fiyatı, zayıflayan RSI ve azalan işlem hacmi nedeniyle düzeltme riski taşıyor.

Terra (LUNA) piyasasında, Ağustos 2021’de görülen yüzde 80’lik fiyat rallisinden önce oluşan teknik model yeniden ortaya çıktı.

LUNA fiyatında MACD yükseliş kesişimi

Teknik model, LUNA’nın 12 ve 26 haftalık hareketli ortalamaları (MA) arasındaki farka işaret eden haftalık MACD çizgisi ve sinyal hattı olarak adlandırılan dokuz haftalık MA değeri arasındaki “sinyal hattı kesişimini” içeriyor.

LUNA/USD haftalık MACD modeli. Kaynak: TradingView

Bu çizgiler piyasanın yönünü ve momentumunu belirlemek için kullanılan momentum osilatörü olan hareketli ortalama yakınsama ıraksama (MACD) modelini temsil eder.

Dolayısıyla, MACD çizgisi sinyal çizgisinin üzerine çıkarsa, piyasalar bunu MACD yükselişi olarak yorumlar. Tersine, MACD çizgisi sinyal çizgisinin altına düştüğünde düşüş eğilimi gösteren bir MACD geçişi meydana gelir.

LUNA’nın haftalık MACD hattı, bu ayın başlarında sinyal hattının üzerinde kapanarak, ileride oluşacak güçlü bir yükseliş momentumu hakkında beklentileri artırdı. Örneğin, bağımsız piyasa analisti Argonauts, tokenin yüzde 80 fiyat rallisi elde ederek 12 dolardan 102 dolara çıktığı Ağustos 2021’de benzer bir yükseliş sürecine işaret etti.

Something is up on $LUNA weekly timeframe. Last time the MACD crossover occured it sent $LUNA from $12 to $106. #luna #nfa pic.twitter.com/9TYyGmp88j

— Argonauts (@terra_hodler) March 20, 2022

Ayı sapması görüldü

Terra piyasasında MACD tabanlı yükseliş görünümü de LUNA’nın son 30 gündeki inanılmaz fiyat performansından kaynaklanıyor.

Özellikle LUNA’nın fiyatı, 20 Şubat’ta 47,25 dolar ile dibe vurduktan sonra yaklaşık yüzde 90 arttı ve şimdi 100 doların üzerinde.

Bununla birlikte, LUNA’nın güçlü yukarı yönlü hareketi, haftalık göreceli güç endeksinin (RSI) ve zayıflayan işlem hacimlerinin gösterdiği gibi, azalan momentuma sahip. Bu da yükseliş yorgunluğuna vurgu yapıyor.

LUNA/USD haftalık fiyat grafiği, fiyat-momentum düşüş eğilimini gösteriyor. Kaynak: TradingView

Bu nedenle, 100 dolara yakın seviyelerden bir geri çekilme, LUNA’nın aşağıda gösterilen %23,6 ve %50 Fibonacci düzeltme seviyesine denk gelen 75,5 ve 50 dolar civarındaki destek seviyelerini yeniden test etmesine neden olabilir. 

Fibonacci düzeltme destek/direnç seviyelerini içeren LUNA/USD haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

LUNA fiyatında ikili tepe riski

LUNA’nın 106 dolar civarındaki bir önceki rekor seviyesinin üzerinde kapanışı, 102 dolarlık bir yükselişten 45,50 dolarlık düşük seviyeye çekilmesine neden olacak bir hamleyi mümkün kılabilir.

LUNA/USD haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

İlgili: Terra rezervine 10 milyar dolar değerinde Bitcoin eklenecek

Öte yandan, 100$’a yakın seviyelerden bir geri çekilme hareketi, piyasada ikili tepe modeli oluşmasını tetikleyebilir ve yaklaşan aşağı yönlü harekete işaret edebilir. LUNA, aşağıdaki çizelgede gösterildiği gibi önümüzdeki haftalarda bu modeli gerçeğe dönüştürebilir.

LUNA/USD haftalık fiyat tablosu “ikili tepe” modeli. Kaynak: TradingView 

İkili tepe senaryosunun gerçekleşmesi durumunda Terra tokeni, geri çekilme esnasında yüzde 50’den fazla düşüş görerek 44 dolara inme tehlikesi taşıyor. Ardından 19,50 dolara doğru bir kırılma hareketi ile yine LUNA’nın 50 haftalık üstel hareketli ortalamasına (kırmızı çizgi) denk gelecek şekilde hareket gelebilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
LUNA fiyatında %80'lik ralli öncesi görülen sinyal yeniden ortaya çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!