Kripto para piyasası 2 trilyon dolar değerlemeye hemen ulaşamayabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk 80 kripto para biriminin fiyatı artmış olsa da Tether ve vadeli işlem primleri piyasada heyecan eksikliğine işaret ediyor.

Kripto para piyasasının toplam değeri, 20 Mart tarihinde 1,95 trilyon dolarlık direnci kıramayınca, 42 gündür devam eden düşüş trendi bozulmadı. Bitcoin (BTC) son yedi gün içinde yüzde 3,7 değer kazansa da altcoin piyasasında güçlü bir ralli oluşmadı.

Kripto piyasalarının toplam değeri 14 ila 21 Mart arasında yüzde 6,2 artışla 1,92 trilyon dolara yükseldi. Bu performans, Ether’in (ETH) yüzde 14, Cardano’nun (ADA) yüzde 13 ve Solana’nın (SOL) yüzde 10’luk kazançlarından olumlu yönde etkilendi.

 

Toplam kripto piyasa değeri. Kaynak: TradingView

Üstelik bu varlıklar, ilk 80 kripto para arasındaki en büyük haftalık kazançları elde etmiş isimler değil. Glassnode tarafından paylaşılan zincir üstü veriler, kripto para borsalarındaki ETH bakiyelerinin 2018’den bu yana en düşük seviyelerine indiğini göstermesinin ardından Ether yatırımcıların beklentileri artırmış durumda.

Son yedi gün içinde sadece iki isim olumsuz performans gösterdi. Kazanan ve kaybedenler kıyaslandığında çarpık sonuçlar ortaya çıkıyor.

En büyük 80 token arasında haftalık kazanan ve kaybedenler. Kaynak: Nomics

HebeSwap isimli merkeziyetsiz borsa uygulamasında kilitli toplam değerin 290 milyon doları aşmasının ardından Ethereum Classic (ETC) fiyatı yüzde 51 ralli yaptı. Protokolde büyüyen likidite havuzları ile Ethereum Classic, kendi başına merkeziyetsiz finans merkezine sahip görünüyor.

Aave, 16 Mart tarihinde gerçekleştirdiği v3 likidite havuzu yükseltmesinin ardından yüzde 35 değer kazandı. Instadapp, DeBank, 1inch, ParaSwap, Zapper, DeFi Saver, Zerion ve daha birçok isim dahil olmak üzere çeşitli cüzdan tabanlı merkeziyetsiz uygulamalar entegre edilecek.

Kusama (KSM), Parity Technology’nin yaklaşan 0.9.18 sürümünde parachain (yan zincir) takaslarını etkinleştireceğini doğrulamasının ardından yüzde 31 değer kazandı. Ayrıca Manta Network’ün zincir üstü gizlilik amaçlı Dolphin Testnet’i 14 Mart’ta 30.000 işleme ulaştı.

Tether primi rahatsızlığa işaret ediyor

OKX Tether (USDT) primi, Çin merkezli bireysel yatırımcı talebinin iyi bir göstergesi. Çin merkezli eşler arası ticaret ile ABD doları arasındaki farkı ölçer.

Aşırı satın alma talebi, göstergeyi gerçeğe uygun değerin yüzde 100’ünün üzerinde baskı yapma eğilimindedir ve düşüş piyasalarında Tether’in piyasa teklifi aşağı iner. Yüzde 4 veya daha yüksek bir gerilemeye neden olur.

Tether (USDT) eşler arası ve USD/CNY kıyası. Kaynak: OKX

Şu anda Tether primi, 3 Mart’tan bu yana en düşük seviyesi olan yüzde 99,9’da duruyor. Bireysel panik satışlarından uzak olsa da, gösterge geçen hafta mütevazı bir gerileme gösterdi.

Yine de, daha zayıf bireysel yatırımcı talebi endişe verici değil, çünkü kısmen bugüne kadar yüzde 46 düşen toplam kripto para piyasa değerini yansıtıyor.

İlgili: “Dört yıllık döngü artık yok” – Bitcoin yatırımcılarının izlemesi gereken 5 faktör

Vadeli işlem piyasaları karışık duygulara sahip

Ters takas olarak da bilinen kalıcı sözleşmeler, genellikle her sekiz saatte bir ücretlendirilen bir orana sahiptir. Borsalar, kur riski dengesizliklerini önlemek için bu ücreti kullanır.

Pozitif fonlama oranı, uzun vadecilerin (alıcıların) daha fazla kaldıraç talep ettiğini gösterir. Ancak, kısa vadeciler (satıcılar) ek kaldıraç gerektirdiğinde bunun tersi durum meydana gelir ve bu da fonlama oranının negatife dönmesine neden olur.

21 Mart’ta birikmiş sürekli vadeli işlem fonlama oranı. Kaynak: Coinglass

Yukarıda gösterildiği gibi, birikmiş yedi günlük fonlama oranı Bitcoin ve Ether için pozitif. Bu veri, uzun ürünlere (alıcılardan) biraz daha yüksek talep olduğunu gösteriyor, ancak bu önemsiz. Örneğin, Solana’nın haftalık yüzde 0,20’lik pozitif oranı, aylık yüzde 0,8’e eşittir ve bu çoğu vadeli işlem yatırımcısı için endişe meydana getirmez.

Öte yandan, hem Terra (LUNA) hem de Polkadot (DOT) vadeli işlemleri kısa vadecilerden (satıcılardan) biraz daha fazla talep aldı. Bu nedenle, Asya’da Tether talebinin olmaması ve sürekli sözleşme primlerindeki karışıklık, son fiyat artışlarına rağmen yatırımcıların güven eksikliğine işaret ediyor.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kripto para piyasası 2 trilyon dolar değerlemeye hemen ulaşamayabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!