Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "evrensel dijital hukuk düzeni" çağrısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel dijital hukuk düzeni oluşturulması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel dijital hukuk düzeni oluşturulması çağrısında bulundu.

21 Mart’ta düzenlenen Forum Metaverse’e katılan Erdoğan, “dijital teknolojilerin yeni safhası” olarak tarif ettiği Web 3.0 ve blockchain dünyasının en popüler trendlerinden metaverse ile ilgili konuştu.

Metaverse gibi alanların gelecek nesillerin hayatında ayrılmaz bir parça olacağını belirten Erdoğan, “Ülkelerin yöneticileri olarak, bizlere düşen görev kendi insanlarımızı, özellikle de kendi gençlerimizi bu kaçınılmaz geleceğe en doğru, en güvenli, en güçlü, en donanımlı şekilde hazırlamaktır,” diye belirtti.

Rusya-Ukrayna krizinin her alanda olduğu gibi dijital dünyada da kendi altyapı ve platformlarına sahip olmanın önemini vurguladığını söyleyen cumhurbaşkanı, önümüzdeki dönemi “dijital seferberlik dönemi” ilan etti.

“Biz teknolojinin altyapısını üretmenin yanında, önce kendimizin, ardından etki alanımızın, nihayetinde de tüm dünyanın kullanabileceği içerikler üretilmesini, platformlar kurulmasını sağlamak istiyoruz.”

Erdoğan, “Özgün teknolojilerimizi, yazılımlarımızı geliştirmeden, özgün içeriklerimizi üretmeden kafamızı yastığa huzuru kalple koyamayız, geleceğimize güvenle bakamayız,” diye ekledi.

Web 3.0 ve metaverse gibi gelişmelerin, dijital kültür konusuna artık daha çok odaklanılması gerektiğine işaret ettiğini söyleyen Erdoğan, söz konusu alanlarla ilgili sorunların küresel uzlaşma sağlanmadan çözülemeyeceğini düşünüyor:

“ Madem artık giderek büyüyen bir dijital ekonomi gerçeği, dijital kültür hakikati var, öyleyse ülkelerin tamamının uzlaşmayla kabul edip arkasında duracağı bir dijital hukuk düzeni kurulmadan bu sorunların çözümü mümkün değildir.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "evrensel dijital hukuk düzeni" çağrısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!