Borsalardaki Ethereum miktarı 2018'den bu yana en düşük seviyede

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 1,61 milyar dolar değerinde Ethereum (ETH) token kripto para borsalarını terk etti.

Ethereum ağının yerel tokeni Ether’in (ETH) kripto para borsalarında tutulan miktarı, Eylül 2018’den bu yana en düşük seviyelerine geriledi. Bu durum, yatırımcıların 2022’de gerçekleşecek bir fiyat rallisi umuduyla tokenleri ellerinde tutma niyetlerine işaret ediyor.

Glassnode tarafından sunulan verilere göre, 1,61 milyar dolar değerinde yaklaşık 550.000 ETH, merkezi ticaret platformlarından çıkarıldı. Bu muazzam çıkış, borsaların net Ether bakiyesini Haziran 2020’deki rekor seviye olan 31,68 milyon ETH’den 21,72 milyon ETH’ye düşürdü.

18 Mart 2022 itibarıyla borsalarda Ethereum bakiyesi. Kaynak: Glassnode

Ekim 2021’den bu yana en büyük haftalık ETH çıkışı

IntoTheBlock’tan elde edilen verilere göre, Ether’in 2022’de tanık olunan borsalardan çekilmesi işleminin yüzde 30’undan fazlası, ilginç bir şekilde bu haftanın başlarında gerçekleşti. Ayrıntılı olarak, 15 Mart’ta 180.000’den fazla ETH kripto para alım satım platformlarından ayrıldı ve haftalık çıkış 18 Mart itibarıyla 500 milyon doların biraz üzerine ulaştı.

Borsalardaki Ethereum akışları. Kaynak: IntoTheBlock

Chainalysis verileri de benzer sonuçlara işaret ediyor. Bu hafta borsalardan günde ortalama 120.000 ETH’nin çıkma ihtimaline vurgu yapıldı.

“Piyasa katılımcıları satın almaktan çok satmak isterse ve alıcılar varlıklarını borsalarda saklamayı seçerse, borsalarda tutulan varlıklar artar.”

IntoTheBlock, merkezi kripto borsalarından yüklü ETH çekimleri gerçekleştikten on gün sonra Ether fiyatının yüzde 15 arttığını hesapladı.

ETH fiyatındaki toparlanma devam ediyor

Ethereum’un Hisse İspatı (PoS) algoritmasına geçiş süreci, Ether fiyatında toparlanmaya zemin hazırladı.

Ayrıntılı olarak, ETH’nin fiyatı bugüne kadar yüzde 17’den fazla artarak yaklaşık 3.000 dolara yükseldi.

ETH/USD günlük fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Trend çizgileri, simetrik üçgen modeli verilen bir devam formasyonu oluşturmuş gibi görünüyor. Bu da Ether’in büyük olasılıkla önceki trendi yönünde, yani aşağı yönde gideceğini gösteriyor. Şimdilik ETH, direnç noktasından geri çekilirken üçgenin destek trend çizgisine doğru düşebilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Borsalardaki Ethereum miktarı 2018'den bu yana en düşük seviyede
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!