Katar, dijital banka ve CBDC'leri araştırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katar Merkez Bankası (QCB), dijital para ve bankalara lisans vermeyle ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

Katar Merkez Bankası (QCB), dijital para ve bankalara lisans vermeyle ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

QCB fintek departmanı başkanı Alanood Abdullah Al Muftah’a göre merkez bankasının gelecekte bir dizi fintek girişimlerine odaklanması için bir rota oluşturması bekleniyor.

Al Muftah, QCB’nin Katar dijital para birimini çıkarıp çıkarmayacağının da yakında açıklığa kavuşacağını belirtti ve şunları ekledi:

“Her merkez bankası, küresel piyasalardaki önemi gittikçe artan dijital paraları incelemeli ve kendi çalışmalarını yapmalıdır. Çünkü sektörün gittikçe dijital paralara doğru kaydığını görebiliyoruz. Ancak kendi dijital paramızı çıkarıp çıkarmayacağımız konusundaki araştırmalara hâlâ devam ediyoruz.”

Al Muftah, ödeme yöntemleri konusunda sektörde ön plana çıkan üç tane firmanın, şu anda merkez bankasıyla çözümleri test ettiğini açıkladı.

Katar’ın düzenleyici sanal alanı, fintek firmalarının hızlı bir yetkilendirme süreci ve denetleme hizmetinden yararlanabilmelerini sağlıyor. Bununla birlikte fintek firmalarının gerçek dünya ortamında yeni ürünleri, hizmetleri, iş modellerini ve dağıtım mekanizmalarını test edebilecekleri bir alan olma özelliğine sahip.

The Peninsula’ya konuşan Katar özel bankası Dukhan Bank yetkilisi Narayanan Srinivasan, şirketinin Katar’da dijital bir banka oluşturma olasılığını incelediğini ancak gerekli analiz ve araştırmalar yapıldıktan sonra kuracaklarını belirtti. Ayrıca Dukhan Bank, ödemeler sektöründe de blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyor.

Bitcoin (BTC) gibi özel dijital paralar gittikçe popüler olmasına rağmen bu özel kriptoların antitezi olarak kabul edilen CDBC’ler de hızla artıyor. Atlantik Konsey’inden alınana verilere göre, Haziran 2019’dan bu yana 87 ülke kendi dijital para birimini geliştiriyor ve yalnızca 14’ü pilot uygulamayı tamamladı. Halihazırda sadece 9 ülke kendi CDBC’sini piyasaya sürdü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Katar, dijital banka ve CBDC'leri araştırıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!