Rusya Merkez Bankası, kripto transferlerinin izlenmesini istedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez bankasının tavsiye mektubu, ekonomik çöküş esnasında ülkeden sermaye çıkışını önlemek üzere tasarlandı.

Rusya Merkez Bankası (CBR), Rus yerel basınının perşembe günü yayımladığı haberlere göre ülkenin ticari bankalarına tavsiyelerde bulundu ve merkez bankasının “yurtdışına döviz çıkışını önlemeye yönelik özel ekonomik tedbirleri”ne uymak istemeyen kullanıcıların işlemlerini izlemesini istedi. Banka ayrıca Rusya’dan sermaye çekimi aracı olarak kullanılabilecek kriptolar konusunda daha dikkatli davranılmasını istedi.

Rusya merkez bankası başkan yardımcısı Yuri Isaev’in çarşamba günü ülkedeki bankacılık kuruluşlarına gönderdiği mektupta Isaev, bankacılara müşterilerin olağandışı davranışlarına daha fazla dikkat etmesini tavsiye etti. Ayrıca mektupta, dijital paralarla yapılacak herhangi bir para çekme işleminin daha fazla dikkat çekmesi gerektiği belirtildi.

Mektupta ayrıca, gereken durumlarda şüpheli işlemlerin engellenmesi ve bununla ilgili bilgilerin Federal Mali İzleme Servisi’ne iletilmesi gerektiği belirtildi.

Ukrayna-Rusya gerilimi ve bunun sonucunda ortaya çıkan ekonomik yaptırımların ilk günlerinde ülkeden yabancı para çıkışını sınırlamak için özel ekonomik önlemler alındı. Rus vatandaşlarının döviz ile işlem yapma sınırı 5 bin dolar ve yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşların kendiyle götürebileceği nakit sınırı ise 10 bin dolar olarak belirlendi. Dost olmayan ülkelerden gayrimenkul, menkul kıymetler ve diğer varlıkları satın almak için devlet izni alınması gerektiği kararlaştırıldı.

Rusya Bankalar Birliği başkan yardımcısı Aleksey Voylukov, gazetecilere yaptığı açıklamada özellikle kripto borsaları aracılığıyla bu sınırlamaların delinmesini istemediklerini ve bunu önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

10 milyondan fazla Rus vatandaşının toplam 5 trilyon ruble (5 milyar dolar) kripto paraya sahip olduğu düşünüldüğünde açıklamalar daha da dikkate değer bir hâl alıyor. Mastercard ve Visa kartlarının ülkede devre dışı bırakılması ve hükümetin birçok işleme kısıtlama getirmesi nedeniyle Rus vatandaşlarının çoğu, paralarını transfer etmek yada ülkeden çıkarmak için tek seçenekleri kriptoya başvuruyor.

Rus oligarklarının servetlerini saklamaya çalıştığına dair dedikodulara rağmen hızla yükselen enflasyon ve hükümetin parasal kontrolünü sıkılaştıran bir ortamda dijital varlık altyapısına güvenen kısım da nihayetinde sıradan insanlardan oluşuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya Merkez Bankası, kripto transferlerinin izlenmesini istedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!