Ukrayna Kripto Para Birimlerini Yasallaştırdığı için Kripto Piyasası Yükseliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasası, kripto para birimlerinin Ukrayna tarafından yasallaştırılmasından sonra tepki verdi ve yükseldi. Kripto piyasası değeri neredeyse %5 arttı. Ayrıca, diğerleri arasında Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, Solana, Dogecoin dahil olmak üzere büyük kripto para birimleri yaklaşık %5 oranında değer kazanıyor.

Ukrayna Dijital Varlıkları Yasallaştırıyor

Kripto yasa tasarısı ilk olarak Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada tarafından Rus işgalinden bir hafta önce 17 Şubat’ta tanıtıldı. Yasa, Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Ukrayna Ulusal Bankası tarafından düzenlenecek olan ülkedeki sanal varlık piyasasını yasallaştırıyor.

İmzalanan şartlara göre kanun, sanal varlıkların yasal statüsünü, sınıflandırmasını ve sahipliğini tanımlar. Kripto borsalarının, Ukrayna devlet kurumları tarafından düzenleyici çerçeve kapsamında ülkede yasal olarak kayıt olmalarını ve çalışmalarını sağlar. Ayrıca Dijital Dönüşüm Bakanlığı bir tweet’te, bankaların kripto şirketlerine operasyon düzenlemeleri için hesap açmalarına izin verileceğini belirtti.

Ayrıca yasa, kripto para birimleri de dahil olmak üzere sanal varlıklar için finansal izleme önlemlerinin uygulanmasını da teşvik ediyor. Ukrayna Maliye Bakanlığı, tam teşekküllü bir sanal varlık piyasası hazırlamak için Ukrayna Vergi ve Medeni Kanunlarını tanıtacak ve değiştirecek.

Ukrayna, diğer ülkelerden gelen tepkilere rağmen kripto varlıkların benimsenmesinde liderliğini kurmak istiyor. Ukrayna, Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere kripto para birimlerinin benimsenmesinde ilk sırada yer alıyor. Gelişmeler, kripto yatırımcılarının ülkeye olan ilgisini kesinlikle artıracak ve insanların bu tür yenilikçi teknolojilerden yararlanmalarını sağlayacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Ukrayna Kripto Para Birimlerini Yasallaştırdığı için Kripto Piyasası Yükseliyor yazısı ilk önce Coin News Türkiye üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ukrayna Kripto Para Birimlerini Yasallaştırdığı için Kripto Piyasası Yükseliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!