Bloomberg analisti çıtayı yükseltti: "Bitcoin 1 milyon doları görebilir"

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mike McGlone ve eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin’in altın fiyatındaki artışın önüne geçeceğini düşünüyor.

Bitcoin (BTC) fiyatının, bu yılki enflasyon oranları sayesinde “kuantum sıçraması” yapacağına dair bir iddia geldi.

Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, 17 Mart’ta gönderdiği tweet’te, mevcut makro koşullar altında Bitcoin’in geleceği hakkında güçlü bir yükseliş beklentisi içinde olduğunu söyledi.

Altının bu yıl Bitcoin’i yenmesi “olası değil”

Bitcoin’e olan inancıyla tanınan McGlone, küresel ölçekte yaşanan finansal çalkantıdan kaynaklanan enflasyonun, nihayetinde Bitcoin’in bir varlık sınıfı olarak “olgunlaşmasına” yardımcı olacağını ve getiri açısından altını bile geçeceğini iddia etti.

“Fed, enflasyon ve savaşla karşı karşıya kalan 2022 yılı, riskli varlıklarının trendi tersine çevrilmesi için zemin hazırlayabilir ve Bitcoin’in olgunlaşmasında bir başka kilometre taşı daha geçilebilir” diye yazdı.

“Fed bir başka faiz artışı döngüsüne girerken, Bitcoin’in altın ve borsa performanslarından geri kalması pek olası değil.”

Paylaştığı grafikte, Bitcoin’in makro varlık sepetine göre performansını gösterdi.

Bitcoin ile makro varlıkların kıyaslaması. Kaynak: Mike McGlone/Twitter

Tahmin, Fed’in bir dizi faiz artırımı gerçekleştireceğini ima ettiği açıklamanın ardından geldi. Bu durum, BTC fiyat hareketine az da olsa pozitif destek sağlayabilir.

Eski BitMEX CEO’su Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini yaptı

McGlone, tahmininde yalnız değil. Türev borsası BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, güncel Medium yazısında küresel finans piyasalar hakkında sert bir uyarı yaptı.

İlgili: Bitcoin fiyatının 46.000 dolara fırlaması bu desteğe bağlı – Analist

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, enflasyonist baskıyı artırmasının yanında, merkez bankasının döviz varlıklarının bile etkin bir şekilde “çalınabileceğini” gösterdiği için önemli.

“Dünyanın en büyük enerji üreticisini ve bu emtia kaynaklarının temsil ettiği teminatı, öngörülemeyen ve istenmeyen sonuçlara yol açmadan finansal sistemden çıkaramazsınız” diye gerekçelendirdi.

Bir dizi makro unsuru kapsayan gönderisinde, hisse senetleri ve emtialar gibi Bitcoin’in ağır kayıplar göreceği finansal sistemin yeniden yapılandırılmasını öngördü.

Hayes, “Bitcoin’inize bebek bakıcılığı yapmak istemiyorsanız, gözlerinizi kapatın, satın al düğmesine basın. Fiziksel ve maddi açıdan ailenizin güvenliğine odaklanın. Savaş sisi dağıldıktan birkaç yıl sonra, sağlam para birimleri tüm küresel ticareti yönetecek” dedi.

Bununla birlikte hem Bitcoin hem de altın, hükümetlerin ABD doları ve avro standardına katılımlarını azaltması karşısında değer saklama aracı olarak önemli bir rol üstleniyor.

“Önümüzdeki on yılda” Bitcoin’in ekonomide büyük rol oynayacağını söyleyen Hayes, altının ons başına beş haneli fiyata, Bitcoin ise yedi haneli fiyata erişebileceğine vurgu yaptı.

“1 Bitcoin için milyonlar ifade edilebilir. Bir ons altın içinse binler…” diye devam etti.

“Küresel ticaretin, Batı’nın borca ​​dayalı itibari para birimleriyle değil, tarafsız sağlam parasal araçlarla yapılması, önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek yükselişin büyüklüğünü belirleyecek.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg analisti çıtayı yükseltti: "Bitcoin 1 milyon doları görebilir"
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!