Bitcoin fiyatının 46.000 dolara fırlaması bu desteğe bağlı – Analist

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analiste göre, 40.000 dolar civarında dolanan Bitcoin’in 46.000 dolara fırlaması için bu destek kritik.

Bitcoin (BTC) fiyatı, Fed’in piyasalarla benzer yönde gelen faiz kararı sonrası 40.000 dolar üzerinde tutunmaya devam ediyor.

BTC/USDT paritesine ait saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, 16 Mart tarihinde 41.718 dolarla yerel zirveyi test ettikten sonra bir adım geri çekildi. 17 Mart tarihinde 41.000 doların üzerine birkaç kez hamle gelmiş olsa da 40.000 doların biraz üzerinde denge sağlandı.

Haberi yapıldığı üzere Fed’in 2018’ten beri ilk kez faiz artırmaya karar vermesi ve 25 baz puanlık artış ile politika faizini yüzde 0,5’e yükseltmesinin ardından Bitcoin kısa vadeli yukarı yönlü hareket etmişti.

Analist Michael van de Poppe, yaptığı piyasa değerlendirmesinde, “39.600 dolarlık destek seviyesinin kritik olduğunu, 46.000 dolara giden yolun bu destekten geçtiğini” ifade etti.

Bitcoin hakkında pozitif yorum yapılıyor

Zincir üstü veri kaynağı Santiment, 17 Mart tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, sosyal medya üzerinde Bitcoin hakkında olumlu yorum yapıldığını açıkladı.

“Veri algoritmamıza göre Twitter, Discord ve Reddit genelindeki Bitcoin’in pozitif ve negatif yorumları arasındaki oran, pozitif gönderilerin negatif gönderilere kıyasla yaklaşık 4,95 kat fazla olduğunu gösteriyor.”

Olumlu ve olumsuz yorumlar arasındaki kıyası gösteren Bitcoin duyarlılığı tablosu. Kaynak: Santiment/Twitter

Bu karşılık Bitcoin piyasasındaki genel duyarlılığın bir ölçümü olan Kripto Korku ve Hırs Endeksi halen “aşırı korku” seviyesinde. Alternative.me verilerine göre endeks, 100 üzerinden 25 olarak hesaplanıyor.

Bu haber yayına hazırlandığı esnada kripto para ekosisteminin toplam piyasa değeri 1,82 trilyon dolar seviyesindeyken Bitcoin’in piyasa hakimiyeti oranı ise yüzde 42,4 olarak hesaplanıyordu.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatının 46.000 dolara fırlaması bu desteğe bağlı – Analist
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!