ABD Kongre Üyesinden, Bu Ülkenin Kripto Paralara Yönelimine Karşı Yasa Tasarısı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Kongresi‘nde, bu ülkenin kripto para birimlerine yönelmesine yaptırım uygulanması için bir yasa tasarısı sunuldu.

ABD Kongre Üyesi Brad Sherman tarafından kripto para birimiyle ilgili bir yasa tasarısı sunuldu. Tasarı, yaptırımları atlatmak için kripto para kullanan Ruslara yaptırım uygulanmasını öneriyor.

ABD Kongre Üyesi Tarafından Sunulan Kripto Para Yasası

13 Mart’ta ABD Kongre Üyesi Brad Sherman, halka açık belgelere göre kripto para birimiyle ilgili bir yasa tasarısı sundu. Sherman’ın tasarısı, Rusların yaptırımları atlatmak için kripto para kullanmasını önlemeyi amaçlıyor.

Tasarının özeti şöyle:

Yaptırım uygulanan Rus kişilerin işlemlerini kolaylaştırmak ve başka amaçlar için kripto para biriminin kullanımıyla ilgili yaptırımlar uygulanması gerekiyor.

Pazartesi sabahı Sherman’ın ofisine gönderilen yorum talebi geri gönderilmedi.

Tasarıdaki davalara ilişkin genel bir notta, Sherman’ın mevzuatına Dış İlişkiler Komitesi ve Finansal Hizmetler‘e ek olarak ilgili komitenin yetki alanına giren bu tür hükümlerin değerlendirilmesi için Başkan tarafından belirlenen daha sonraki bir tarihe havale edildi.

Yasa Tasarısı, Ruslara Karşı Yaptırımları İlgilendiriyor

Mevzuatın dosyalanması, Kongre’nin Ukrayna’nın işgali sırasında uygulanan Rus yaptırımları ışığında kripto para sorununa giderek daha fazla odaklanmasıyla geliyor. Senatör Elizabeth Warren’ın da bu alanda mevzuat üzerinde çalıştığı söyleniyor, ancak bu tasarının ne zaman sunulacağı belli değil.

Hükümet yetkililerinin artan teyakkuzlarına rağmen, Rusya’nın geçen aydan bu yana yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimleri kullandığına dair çok az somut kanıt var. Mali Suçları Uygulama Ağı geçen hafta konuyla ilgili bir uyarı yayınladı ve Müdür Vekili Him Das’a göre, “Kripto para birimleri gibi araçlar kullanarak yaptırımlarımızın yaygın bir şekilde kaçmasına tanık olmadık” dedi.

Öte yandan Sherman, daha önce ABD’de kripto para birimlerinin satın alınmasını yasaklayan yasaları savunmuştu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

ABD Kongre Üyesinden, Bu Ülkenin Kripto Paralara Yönelimine Karşı Yasa Tasarısı! yazısı ilk önce Coin News Türkiye üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Kongre Üyesinden, Bu Ülkenin Kripto Paralara Yönelimine Karşı Yasa Tasarısı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!