Yerli blockchain platformu Galatasaray SK'nin Web3 ortağı oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Spor Kulübü, yeni iş birliğiyle Web3’e hazırlanmayı hedefliyor.

Blockchain teknolojileri, spor dünyası tarafından her geçen gün daha fazla entegre ediliyor. 

Brezilya Milli Futbol Takımı, İspanya Milli Futbol Takımı, Paris Saint-Germain ve Fenerbahçe gibi futbol kulüpleri; Red Bull Racing, Ferrari Esports Series ve McLaren Racing gibi motor sporları takımları ve hatta UFC, NBA ve MXGP gibi şampiyonalar dahi geçtiğimiz birkaç yılda sponsorluk veya taraftar token iş birlikleriyle blockchain alanına giriş yaptı.

Bu isimlerden biri de Galatasaray Spor Kulübü. Şubat 2020’de taraftar tokeni Galatasaray Fan Token’i (GAL) piyasaya süren, geçtiğimiz yıl ise Ali Sami Yen’in adını taşıyan bir NFT koleksiyonunu satışa çıkaran Galatasaray, şimdi ise internetin bir sonraki nesli Web3 için hazırlanacak.

Galatasaray SK, 17 Mart’ta Cointelegraph Türkiye ile paylaşılan basın bültenine göre yerli oyun odaklı blockchain platformu GAMI World ile iş birliği yaptı. GAMI World, oyun dünyasını blockchain teknolojisi ile bir araya getiren bir kuluçka ve launchpad platformudur.

İki farklı alanda yapılan iş birliği kapsamında GAMI World, spor kulübüne blockchain dünyasının son trendleri olan metaverse, play-to-earn (P2E, oynayarak kazan) ve Web 3.0 gibi konularda destek sağlayacak.

Buna ek olarak, GAMI World markası Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın da üç sezon boyunca sponsoru olacak ve takım formalarında yer alacak.

“Ülkemizin marka değeri en yüksek kulüplerinden biriyle bu anlaşmayı gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluyuz,” diye belirten Gami World CEO’su Gökhan Altın, şöyle devam etti:

“Spor dünyasında vizyoner yaklaşımı ile kısa süre önce önemli NFT projeleri yapan Galatasaray Spor Kulübü ile yeni dönemde Metaverse, p2e ve web 3.0 projelerinde birlikte önemli başarılar elde edeceğimize içtenlikle inanıyorum.”

Altın, “Bu özel anlaşmayı, kulübün Kadın Basketbol Takımı sponsorluğu ile de taçlandırmaktan ayrıca memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin yükselen yıldızları olan sporcu kadınlarımız ile önümüzdeki yıllarda da bizleri gururlandırmayı sürdürecek,” diye ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yerli blockchain platformu Galatasaray SK'nin Web3 ortağı oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!