FED Kararı Bitcoin, SHIB ve DOGE’u Nasıl Etkiler?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin Çarşamba günü yüzde 4’ten biraz daha fazla yükselirken, Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE), ve Shiba Inu (SHIB); küresel kripto para piyasa değeri yüzde 3.9 artarak 1.86 trilyon dolara yükselirken ivme kazandı. SHIB, DOGE, BTC ve diğer kripto paralar için gözler, ABD Merkez Bankası’nda (FED) olmaya devam ediyor. Peki, şimdi neler olacak?

Edward Moya: Bugünkü karar, Bitcoin için kapıları açmalı

ABD Hazine tahvilleri, Fed’in olası bir faiz artırımı öncesinde Salı günü iki buçuk yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Reuters raporuna göre, gösterge 10 yıllık getiriler, Haziran 2019’dan bu yana görülmeyen bir seviye olan yüzde 2.169’a ulaştı. Kıdemli piyasa analisti Edward Moya, Bitcoin tavanının 45.000 dolar seviyesinde olduğunu ve ABD merkez bankasının “sıkılaştırma ile daha kademeli bir yaklaşım” benimsemesi durumunda bunun test edilebileceğini söyledi. Ayrıca analist, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bitcoin, risk duyarlılığını iyileştirmesine rağmen dar bir aralıkta sıkışıp kalmaya devam ediyor. Geçen hafta Hazine getirilerindeki artış Bitcoin’i kelepçeledi ve bugünün FED kararı büyük bir hareket için kapıları açmalı.

Bitcoin, SHIB ve DOGE FED kararından nasıl etkilenecek? 3 analist açıkladı

Bu sırada kripto para traderı Michaël van de Poppe, Bitcoin’in mevcut fiyatının altında “tonlarca likidite” olduğunu tweetledi. Bu hafta kripto para birimleri için olumlu bir gelişme, Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bitcoin’in Avrupa Parlamentosu tarafından bir “yasaklanmadan” kaçınmasını ve Binance’in Bahreyn’de faaliyet göstermek için düzenleyici onay almasını içeriyor. Bu, Orta Doğu’da, Binance için bu türden verilen onayların ilkini temsil ediyor.

İngiltere tabanlı dijital varlık aracısı GlobalBlock’un analisti Marcus Sotiriou, “Orta Doğu ve AB’den gelen bu düzenleyici gelişmeler, endüstrinin uzun vadede ana akım benimsemeye karşı durdurulamaz bir güç olduğunu kanıtladığı için kripto paranın dünya çapında aldığı desteği gösteriyor” dedi.  Bir kripto para birimi traderı olan Justin Bennett, Ethereum’un yükselmeye hazır olduğunu söyledi.  Bennett, Twitter’da “Çarşamba günkü toplantıyı takiben piyasaların yapıcı kalmasına ihtiyacımız var” dedi.

Mike McGlone: Bitcoin, Nasdaq’a karşı güç gösteriyor

Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisi Mike McGlone, Bitcoin’in teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksine karşı artan gücüne işaret etti. En büyük kripto para birimi yılın başından bu yana kabaca yüzde 15 düşerken, Nasdaq, yüzde 20 düştü. McGlone, borsa yatırımcıları başka bir ayı piyasasına hazırlanırken, bunun Bitcoin için iyiye işaret olduğuna inanıyor. Analist, Federal Rezerv’in para politikasını sıkılaştırma planı nedeniyle finansal piyasaların şu anda riskten uzak bir ortamda olduğunu söylüyor.

Dogecoin Mucidi Tweet Attı: Bitcoin Ardından Fırladı!

Fed’in 2018’den bu yana ilk kez gösterge kısa vadeli faiz oranını artırması bekleniyor. Merakla beklenen karar, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından bugün açıklanacak.  McGlone, FED’in tapering’inin kısa vadede iyi olmadığını savunuyor. Bitcoin’in daha da yükselmeye devam etmeden önce potansiyel olarak 30.000 dolarlık destek seviyesine düşebileceğini öngörüyor. En büyük kripto para birimi şu anda 40.432 dolardan işlem görüyor. McGlone kısa süre önce Bitcoin fiyatının hala 100.000 dolara ulaşma yolunda olduğunu söylemişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED Kararı Bitcoin, SHIB ve DOGE’u Nasıl Etkiler?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!