ConsenSys, D Serisi fonlama turunda 450 milyon dolar topladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain yazılım şirketi ConsenSys salı günü yaptığı duyuruda ParaFi Capital’ın yürüttüğü bir D Serisi fonlama turunda 450 milyon dolar topladığını açıkladı. Fonlama turundaki önemli yatırımcılar arasında Temasek, SoftBank Vision Fund 2, Microsoft, Anthos Capital, Sound Ventures ve C Ventures gibi şirketler yer aldı. Şirketin değerlemesi, Kasım 2021’deki 200 milyon dolarlık C Serisi fonlama turundan sonra bu gelişmeyle beraber yaklaşık iki kat arttı.

Şirket, fonlama turundan elde edilen gelirin bir kısmını, ConsenSys hazinesindeki Ether’in ABD doları eşdeğerleriyle oranını yeniden dengelemek için Ether (ETH)’e dönüştürmeyi planlıyor. Firma, DeFi, protokoller ve stake yoluyla bu tür varlıklardan kazanç sağlamak için kendi finansal altyapısını aktif olarak kullanmaya çalışıyor. Gelirler ayrıca 2022’nin ilerleyen süreçlerinde piyasaya sürülmesi planlanan yeniden tasarlanmış bir sistemle MetaMask’ın genişletilmesini desteklemek amacıyla kullanılacak.

Kripto para cüzdanı MetaMask’ın geçtiğimiz ocak ayındaki aylık aktif kullanıcı sayısı 4 ay içerisinde yüzde 42’lik bir artışla 30 milyonu geçti. Kullanıcılar bu cüzdanla beraber merkezi olmayan otonom organizasyon (DAO)’ya ve DeFi protokollerine katılmanın yanı sıra NFT basabiliyor ve toplayabiliyor. Ayrıca 430 binden fazla geliştirici, Ethereum geliştirme platformu Infura’yı kullanıyor. Platformun Ethereum arayüzü şu anda yıllık zincir içi ETH işlem hacminin 1 trilyon dolardan fazlasını destekliyor.

ConsenSys’in kurucusu ve CEO’su Joseph Lubin, gelişme hakkında aşağıdaki cümleleri kurdu:

“ConsenSys’in, merkeziyetsiz protokoller ekosistemi için ortaya çıkan temel yeni yapılardan hızla ve büyük ölçekte yararlanabilen geniş ve derin yeteneklere sahip bir makine olduğunu düşünüyorum ve bu görüş, güçlü büyüme stratejileri yürütmemizi sağlayacak bir D Serisi fonlama turunda yatırımcılarımız arasında yankı buldu.”

Today, @ConsenSys announced the close of a $450 million USD financing round, bringing its valuation to $7 billion USD. If you’re interested in joining us we’ll be hiring over 600 new employees globally over the next year. Check out our open roles and apply today!

— Dror Avieli (@avieli) March 15, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ConsenSys, D Serisi fonlama turunda 450 milyon dolar topladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!