Çin, Blockchain Teknolojisinin Kullanımını Geliştirmek ve İnovasyonunu Hızlandırmak İçin Girişim Başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Siber Uzay İdaresi (CAC), 15 bölge ve 164 kuruluş arasında günlük hayatta blockchain kullanımını geliştirmek ve inovasyonunu hızlandırmak için çeşitli uygulama alanları belirleyerek bir girişim başlattığını duyurdu.

Siber Uzay İdaresi’nin (CAC) resmi sitesinden 30 Ocak tarihinde yayınlanan bildiri, Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı, Merkez Bankası, Ulusal Enerji İdaresi ve Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu dahil olmak üzere 16 hükümet kurumu tarafından ortaklaşa yayınlandı. Bildiriye göre girişim, blockchain teknolojisinin Çin’deki işletmeler ve devlet kuruluşları arasında geniş çaplı uygulanmasını hedefliyor.

Bildiride blockchain’i geliştirmenin kilit alanları arasında üretim, enerji, hükümet veri paylaşımı ve hizmetleri, kanun yaptırımı, vergilendirme, ceza davaları, teftiş, telif hakkı, sivil işler, insan toplumu, eğitim, sağlık, ticaret finansmanı, risk kontrol yönetimi, hisse senedi piyasası ve sınır ötesi finans yer alıyor.

Seçilen pilot bölgeler arasında Pekin ve Şanghay‘ın yanı sıra güney Guangdong ve Sichuan eyaletlerindeki Guangzhou ve Chengdu dahil olmak üzeri 15 bölge yer alıyor. Blokchain pilot uygulamalarını yürütmek için hastanelerin ve üniversitelerin yanı sıra SAIC-GM-Wuling Automobile Co., China National Offshore Oil Corp, Beijing Gas Group Co. ve Industrial and Commercial Bank of China Ltd gibi şirketlerin içinde bulunduğu 164 kuruluş seçildi.

Bildiride ayrıca her bölgenin düzenleyici departmanlarının güvenilir bir sistem oluşturmak için veri paylaşımını teşvik etme, iş süreçlerini optimize etme, işletme maliyetlerini azaltma ve iş birliği verimliliğini arttırma konularında blockchain rolüne tam anlamı ile sahip olmaları gerektiği vurgulandı.

Çin, Blockchain Teknolojisinin Kullanımını Geliştirmek ve İnovasyonunu Hızlandırmak İçin Girişim Başlattı isimli makale Tuğay Kaynar tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin, Blockchain Teknolojisinin Kullanımını Geliştirmek ve İnovasyonunu Hızlandırmak İçin Girişim Başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!