Blockchain Girişimleri 2021’de 25 Milyar Dolardan Fazla Sermaye Topladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CB Insights tarafından yapılan araştırmaya göre blockchain startupları, geçtiğimiz yıl boyunca toplamda yaklaşık 25 milyar 200 milyon dolar düzeyinde girişim sermayesi topladı.

Blockchain odaklı girişimler, yatırımcılardan 2020 yılı boyunca 3 milyar 100 milyon dolar sermaye toplarken bu sayı 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla sekiz katlık artış gösterdi.

Bu artış, dünya genelinde çeşitli alanlarda çalışan girişimlere 2021 boyunca yapılmış toplam yatırım miktarının yüzde 4’ünün blockchain teknolojisi ile bağlantılı olduğunu gösteriyor. Bu oran, bir önceki yıl yüzde 1 seviyesindeydi.

CB Insights; özellikle non-fungible token ve Web 3 ile ilgili çalışmalar yapan girişimlere dikkat çekerek, bu oranın 2022 yılında artış gösterebileceğini tahmin ediyor.

NFT’ler üstünde çalışan firmalar 2020 yılında toplamda 37 milyon dolar yatırım toplarken, bu sayı 2021 yılı için 4 milyar 800 milyon dolar olarak açıklandı.

Blockchain ekosisteminde yıl genelinde yapılan anlaşmaların ve kurulan ortaklıkların sayısı, 2020’deki 662’lik sayıya kıyasla artışla binin üstüne çıktı. Bunun 240 tanesi, merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasıyla ilgili oldu.

2021 yılı boyunca toplamda 68 şirkete yatırım yapan Coinbase Ventures, blockchain ekosisteminin en önde gelen yatırımcısı oldu. Onu Çin’de kurulan ve 51 yatırım yapan AU21 Capital ve yıl boyu 48 yatırım yapan Andreessen Horowitz (a16z) izledi.

Blockchain Girişimleri 2021’de 25 Milyar Dolardan Fazla Sermaye Topladı isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blockchain Girişimleri 2021’de 25 Milyar Dolardan Fazla Sermaye Topladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!