Bitcoin fiyatı Fed'in kritik faiz kararı sonrası 40 bin dolara tutunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı, 17 Mart’ta Fed’in beklenen faiz artırımı kararının güçlü tepki görmesiyle birlikte 40 bin dolara tutundu.

Bitcoin (BTC) fiyatı, 17 Mart’ta Fed’in beklenen faiz artırımı kararının güçlü tepki görmesiyle birlikte 40 bin dolara tutundu.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Fed enflasyon konusunda Ukrayna’daki savaşa dikkat çekti

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, Fed’in 2018’ten beri ilk kez faiz artırmaya karar vermesi ve 25 baz puanlık artış ile yüzde 0,5’e yükseltmesinin ardından 41.500 dolara kadar yükseldi.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), özellikle de Ukrayna’daki savaş nedeniyle enflasyona uygulanan “yukarı yönde baskı” hakkında uyararak, faiz artışına oy birliğiyle karar verdi.

FOMC tarafından yapılan açıklamada “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, korkunç insani ve ekonomik zorluklara yol açıyor,” diye belirtti.

“Bu durumun ABD ekonomisi için sonuçları son derece belirsiz, fakat işgal ve ilgili olayların kısa vadede enflasyona yukarı yönde daha fazla baskı uygulaması ve ekonomik faaliyetlere yük olması olası gözüküyor.”

FOMC, önümüzdeki dönemde faizin daha da artırılabileceğini ve Fed’in varlık birikimlerini azaltmaya başlayacağını ekledi.

Bitcoin, ilk olumlu tepkinin ardından gece boyunca konsolide oldu. Kripto para, çeviri yayın saati itibarıyla hala 41 bin dolar etrafında seyrediyor.

Cointelegraph analisti Michaël van de Poppe’a göre, 40 bin doların hemen altındaki bölgenin desteğe dönüşmesi gerekli.

“Bir sonraki soru da 42 bin doları geçip geçemeyeceğimiz olacak. Bu bize 46 bin dolar engeline yolu açacaktır. Bitcoin için tutunması gereken kritik seviye 39.600 dolar.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatı Fed'in kritik faiz kararı sonrası 40 bin dolara tutunuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!