Balinalar BTC’lerini Satıyor! Bitcoin Ustası: Bunları Bekleyin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

On-chain analisti Willy Woo’ya göre, ‘balinalar’ (1 milyon dolardan fazla Bitcoin tutan adresler) satış baskılarını artırırsa, Bitcoin (BTC) son bir ayı piyasası kapitülasyonuna uğrayabilir. Ancak daha deneyimsiz yatırımcılar, uzun vadeli Bitcoin holder’ı olmayı seçerek, satış tarafındaki riskleri 30.000 doların altında sınırlandırıyor. Bitcoin ustasının yorumlarını ve analizlerini Kriptokoin.com okuyucuları için hazırladık.

Başka bir Bitcoin düşüşü için yer var mı?

Willy Woo, kısa vadeli yatırımcıların tarih boyunca Bitcoin piyasasına girdiği ortalama fiyatı değerlendiriyor ve değerdeki günlük değişimi çiziyor. Bu, genellikle piyasanın dibiyle aynı zamana denk gelen bir BTC serbest düşüşü sırasında ‘deneyimsiz’ traderların BTC’yi ‘deneyimli’ traderlara sattıklarında sinyal veren bir maliyet esası ile sonuçlanıyor.

Maliyet tabanı, önceki ayı piyasalarında, ayrıca aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi güçlü birikim gerçekleşmeden önce önemli düşüşler yaşadı. İlginç bir şekilde, Bitcoin’in devam eden düzeltmesi (Kasım 2021’de 69.000 dolardan Mart 2022’de yaklaşık 39.000 dolara) maliyet temelinde büyük bir düşüşe yol açmadı.

Bitcoin kısa vadeli sahibi maliyet esası değişikliği / Kaynak: Willy Woo

Analist, “Henüz teslim olup olmadığımız kesin değil,” diyor ve maliyet bazlı sinyale dayanarak “başka bir düşüş için yer olduğunu” da sözlerine ekliyor.

“Bozulan makro ortam nedeniyle Bitcoin 30.000 dolara düşebilir”

Willy Woo’nun görünümü, Bitcoin’in bir sonraki büyük düşüşüyle ​​ilgili artan spekülasyonlarla aynı doğrultuda ortaya çıkıyor. Örneğin, Acheron Insights editörü Christopher Yates, BTC’nin fiyatının ‘bozulan makro ortam’ nedeniyle 30.000 dolara düşebileceğini söylüyor.

‘2022’de dip seviyenin henüz gelmediği konusunda beni giderek daha fazla endişelendiren şey, 2019’un sonlarında, 2020’nin başlarında ve 2021’in ortalarındaki tüm son düşüklerde meydana gelen bir kapitülasyon tarzı yükselişini henüz görmemiş olmamız” diyen Christopher Yates, son BTC analizinde şunları ekliyor:

Piyasa dibi için bir ön koşul olmasa da, hacimdeki böylesi kapitülasyon benzeri bir artış, böyle bir dibin ne zaman yakın olabileceği konusunda bize güven vermeye yardımcı oluyor.

Veri kaynağı Ecoinometrics, en son haftalık raporunda küçük ve zengin Bitcoin yatırımcıları arasındaki talep boşluğuna dair kanıt sağlıyor. Örneğin, 10 BTC’ye kadar tutan adreslerin son 30 gün içinde kripto paraları biriktirdiğini kaydediyor.

Bitcoin On-chain Bitcoin biriktirme ve dağıtma / Kaynak: Ecoinometrics

“Sıkılaştırma döngülerini bozarlarsa, tüm risk varlıkları çökecektir”

Willy Woo ayrıca, Bitcoin balinalarının zulalarını sattığını ve böylece fiyat üzerindeki aşağı yönlü baskıyı sürdürdüğünü kaydediyor. Bu, küçük yatırımcıların satış tarafındaki baskıyı emdiği ve şimdiye kadar BTC fiyatının 30.000 doların altına düşmesini engellediği anlamına geliyor.

Ek olarak, Ecoinometrics analisti Nick, devam eden birikim eğiliminin ‘olabildiğince durgun’ olduğunu belirterek, artan enflasyonu dizginlemek için Federal Rezerv’in Mart ayında beklenen faiz artırımının ardından daha da zayıflayabileceğini de sözlerine ekliyor. Analist, şu açıkamayı yapıyor:

Özetlemek gerekirse, kontrol Fed’de. Sıkılaştırma döngülerini bozarlarsa, tüm risk varlıkları çökecektir. Bitcoin şu anda bir risk varlığı gibi işlem görüyor, bu nedenle bir istisna olması pek mümkün değil.

BTC

Ecoinometrics ve Willy Woo’nun analizi ayrıca deneyimsiz yatırımcıların kripto paralarını terk etmediğini ve bu süreçte uzun vadeli holder’lar (LTH) haline geldiğini gösteriyor.

Bitcoin tarihin ‘en deflasyonist’i

Bu arada, ARK Invest on-chain analisti David Puell’e göre, ‘LTH Enflasyon/Deflasyon oranı’ olarak adlandırılan başka bir ölçüm de yukarıda bahsedilen teoriyi destekliyor. Ayrıntılı olarak, Bitcoin enflasyonu, LTH’nin BTC’lerini madencilerin doğal satış yönünden daha hızlı dolaşıma sokmasına işaret ediyor. Tersine, deflasyon, LTH’lerin olağanüstü toplam arzın yanı sıra her gün madenci satış tarafının orantılı bir miktarını emdiğini gösteriyor.

Aşağıdaki ekteki grafik, enflasyonist sonuçların kırmızı renkte yanıp söndüğü ve deflasyonist verilerin yeşil renkte olduğunu gösteren LTH Enflasyon/Deflasyon oranını gösteriyor.

Bitcoin LTH piyasa enflasyon/deflasyon oranı / Kaynak: ARK, Glassnode

ARK Invest’te on-chain araştırmacısı David Puell, “Analizimiz, uzun vadeli holder’lar (LTH) tarafından tutulan arzla orantılı olan Bitcoin’in tarihin en deflasyonist döneminde olduğunu gösteriyor” değerlendirmesini yapıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Balinalar BTC’lerini Satıyor! Bitcoin Ustası: Bunları Bekleyin
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!