Bahtsız Bitcoin kullanıcısı virüs kurbanı oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahtsız Bitcoin (BTC) kullanıcısı, bilgisayarındaki virüs nedeniyle neredeyse 10 bin dolar değerindeki 0,255 BTC’yi kaybetti.

Teknoloji blog yazarı ve kripto meraklısı Louis Nel, “C” olarak bahsettiği arkadaşının yaşadığı sorunu Twitter’dan aktardı. Bitcoin cüzdanından bir borsaya BTC göndermek isteyen C, cüzdan adresini bilgisayarında kopyalayıp yapıştırarak gönderme işlemini tamamladı. Ne var ki gönderdiği para, 4 saat sonra dahi borsaya ulaşmadı.

A friend sent 0.255BTC from his bitcoin wallet to an exchange.

He copied and pasted the wallet address on his computer.

After 4 hours he was worried when the funds did not arrive at the exchange…

— Louis Nel (@LouisNel) March 14, 2022

Nel, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada C’nin Bitcoin’lerinin Kraken’dan bir Güney Afrika borsası olan VALR’a gönderildiğini, ne var ki bilgisayarındaki kötü amaçlı yazılımın kopyalanan verilere müdahale ederek başka bir cüzdan adresini farkında olmadan yapıştırdığını belirtti.

VALR borsası cüzdan adresinin kendilerine ait olmadığını doğruladı. Nel, cüzdana dokuz kez gönderim işlemi yapıldığını ve başkalarının da dolandırılmış olduğunu ekledi.

Söz konusu cüzdan adresi, çeviri yayın saati itibarıyla 0,27 BTC içeriyor. Nel, cüzdan adresinin bağlı adreslerle fotoğrafını da paylaştı.

Etkilenen Bitcoin cüzdan adresleri. Kaynak:  Louis Nel

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bahtsız Bitcoin kullanıcısı virüs kurbanı oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!