Gizlilik odaklı coin'ler Bitcoin ve Ether'e nal toplattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En büyük iki gizlilik odaklı kripto para Monero ve ZCash, geçtiğimiz iki ayda gösterdikleri performansla BTC ve ETH’yi geride bıraktı.

Piyasa değeri bakımından en büyük iki gizlilik odaklı kripto para Monero (XMR) ve ZCash (ZEC), geçtiğimiz iki ayda gösterdikleri performansla Bitcoin (BTC) ve Ether’i (ETH) geride bıraktı.

Kurumsal dijital varlık veri sağlayıcısı Kaiko, 25 Nisan’da yayınlanan “Gizlilik Odaklı Tokenlerin Performansı Bitcoin’i Geçti” adlı raporunda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin kripto sektöründeki etkilerine değindi.

Şubat ayı sonlarında Ukrayna’ya giren Rusya, ABD ve Avrupa Birliği dahil dünyanın dört bir yanından gelen finansal ve ekonomik yaptırımlara tâbi oldu. Son olarak AB, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ve halkına karşı uyguladığı acımasız saldırganlığa karşı kısıtlayıcı tedbirler paketinin bir parçası olarak Rus kurum ve şahıslara yüksek değerli kripto para hizmeti sunulmasını yasakladı.

Kripto para hizmetlerinin de finansal yaptırımlara dahil edilmesinin ardından Binance gibi bazı borsalar, Rus vatandaşları ve Rusya’da ikamet edenler için 10 bin avro kısıtlaması getirdi. Buna göre toplam değeri 10 bin avroyu geçen söz konusu türden hesaplar, Binance’in spot, vadeli işlem ve saklama hizmetlerinden yararlanamayacak.

Kaiko’ya göre Rusların hem geleneksel finans hem de kripto hizmetlerine erişimini kesen bu yaptırımlar, gizlilik odaklı kripto paraların kullanımının artması için mükemmel bir tetikleyici oldu.

Veri kaynağı, “Yine de bu kripto paraların gerçekten de yaptırımları atlatmak için kullanılıp kullanılmadığı net değil,” diye ekledi.

Bitcoin (turuncu), Ether (mavi), Monero (siyah) ve ZCash’in (kırmızı) 23 Şubat-24 Nisan arası performansları. Kaynak: Kaiko

Monero, 4,07 milyar dolar piyasa değeriyle gizlilik odaklı coin’ler arasında birinci, tüm kripto paralar arasında ise 33’üncü sırada yer alıyor. En büyük ikinci gizlilik odaklı coin ZCash ise 2,11 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 51’inci kripto para konumunda bulunuyor.

Diğer yandan, her iki kripto para da rekor fiyat seviyelerinin epey altında seyrediyor. Haber yayın saati itibarıyla 225,50 dolardan işlem gören XMR, rekor fiyat seviyesi olan 517 dolardan yüzde 56 aşağıda seyrediyor.

147 dolardan alıcı bulan ZEC ise 2016’da ulaştığı 5.941 dolar seviyesinden yüzde 97 aşağıdan işlem görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Gizlilik odaklı coin'ler Bitcoin ve Ether'e nal toplattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!