Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 18-22 Nisan

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

18-22 Nisan tarihleri arasında kripto para piyasasında öne çıkan haberleri sizler için derledik.

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta içinde yaklaşık 38.000 – 43.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. Haftanın ilk günü 38 bin seviyesini gören BTC, 18 Nisan Pazartesi sabah saatlerinde 39 bin dolar seviyesinde işlem görürken 22 Nisan Cuma akşamında da borsalarda yine 39 bin dolar seviyesinde işlem görerek hafta içini kapattı.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 1,845 trilyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 40,8 olarak hesaplandı.

Ethereum (ETH) fiyatı ise haftayı yaklaşık 2.900 dolar ile 3.200 dolar seviyeleri arasında geçirdi.

İşte 18 Nisan Pazartesi ile 22 Nisan Cuma tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Bitcoin ortalama işlem ücreti son iki yılın en düşük seviyesine indi

Bitcoin (BTC) işlemleri ortalama ücretinin, en son Haziran 2020’de kaydedilen 1,039 dolarlık seviyeye geri gelmesi için yaklaşık iki yıl süren bir döngü tamamlandı.

BTC işlem ücreti, işlemlerin doğrulanması ve tamamlanması için geçen süreyle doğru orantılı BTC’lerin transfer edilme maliyeti anlamına geliyor.

Blockchain.com’dan alınan verilere göre ortalama BTC işlem ücreti, Temmuz 2021’de 2 dolarlık sekiz ayın ortalamasına düşmeden önce Nisan 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 62,788 dolara çıkmıştı.

Rus vergi dairesi, kriptoyu uluslararası ödeme aracı olarak kullanmayı öneriyor

Rusya Federal Vergi Dairesi (FTS), Rus şirketlerin uluslararası işlemlerde dijital paraları ödeme yöntemi olarak kullanmalarına izin verdi.

Yerel basın Izvestia’nın çarşamba günü yayımladığı haberde FTS’nin, Maliye bakanlığının hazırladığı kripto yasa tasarısı taslağı hakkında resmi geri bildirimini yaptığı bilgisi paylaşıldı. FTS yaptığı açıklamada, Rus şirketlerinin belirli uluslararası işlemler için kripto kullanmasına izin vermeyi önerdi.

Alman bankacılık devi Commerzbank kripto lisansı için başvuru yaptı

Almanya’nın en büyük bankacılık kurumlarından Commerzbank, bu yılın başlarında yerel kripto lisansı için başvuruda bulunduğunu doğruladı. Bu doğrulama, büyük bir bankanın ülkede ilk kez kripto para birimlerine yöneldiğine işaret eden ilk gelişmeydi.

Commerzbank sözcüsü, 14 Nisan’da yerel bir medya kuruluşuna verdiği demeçte, “2022’nin ilk çeyreğinde kripto saklama lisansı için başvurduklarını” doğruladı. Bankacılık devi, başvurunun onaylanması durumunda, kripto varlıkların saklanması ve korunmasının yanı sıra borsa hizmetleri sunmak için de yetkili hale gelecek.

Binance Rus kullanıcılar için yeni kısıtlamalar getirdi

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı beşinci yaptırım paketini geçirmesinin ardından Rus kullanıcılara ciddi kısıtlamalar uygulamaya başladı.

Binance, perşembe günü yaptığı açıklamada Rus vatandaşları ve Rusya’da ikamet eden kullanıcıları için yeni kısıtlamalar duyurdu ve 10 bin avrodan fazla parası bulunanların ise alım-satım yapmasını engellediğini açıkladı.

Kısıtlanan hesaplar, artık yatırma işlemi yapamayacak ve Binance’in spot, vadeli işlem ve saklama cüzdanlarının yanı sıra stake edilen veya kazanılan kripto paraları kullanarak alım satım yapamayacak.

Coinbase, BtcTurk’u 3,2 milyar dolara satın almayı planlıyor: Rapor

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, kripto borsası BtcTurk’u 3,2 milyar dolara satın almayı planladığını bildirdi.

Türk teknoloji medya kuruluşu Webrazzi’ye göre iki borsa, Türk lirası ve Bitcoin (BTC) piyasasını temel alarak yaklaşık 3,2 milyar dolarlık bir fiyat üzerinde pazarlık yaptı. İki firmadan birinin veya her ikisinin de bir ön sözleşme imzaladığı bildirildi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 18-22 Nisan
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!