Ross Ulbricht para cezasını el koyulan Bitcoin'ler ile ödeyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapatılan karanlık ağ pazar yeri Silk Road’un kurucusu Ross Ulbricht, ABD’ye olan para cezası borcunu el koyulan Bitcoin’ler ile kapatacak.

Kapatılan karanlık ağ pazar yeri Silk Road’un kurucusu Ross Ulbricht, ABD’ye olan para cezası borcunu el koyulan Bitcoin’ler (BTC) ile kapatacak.

Uyuşturucu ticareti, sahte evrak düzenleme ve silah ticareti gibi yasa dışı faaliyetler için kullanılan Silk Road, Ekim 2013’te FBI tarafından kapatıldı ve kurucusu da göz altına alındı.

Ross Ulbricht, 2015’te sonuçlanan davada uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklamak ve evrakta sahtecilik gibi yedi suçtan suçlu bulundu ve çifte müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Ulbricht’in ayrıca 180 milyon dolardan fazla para cezası ödemesine hükmetti.

ABD Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nin Şubat 2021 tarihli mahkeme kararı ise ABD ve Ulbricht’in para cezasının tazmini konusunda anlaşmaya vardığını ortaya koydu. Karara göre Ulbricht, 183.961.921 dolar para cezasını 2020’de el koyulan Bitcoin’ler ile ödeyecek.

Cointelegraph’ın Kasım 2020’deki haberine göre ABD Adalet Bakanlığı, Silk Road’un hacklenmesiyle çalınan Bitcoin’leri içeren ve beş senedir ilk kez hareket görülen bir cüzdandaki 69.370,22491543 Bitcoin, Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin SV (BSV) ve Bitcoin Cash’e (BCH) el koydu.

Mahkeme kararına göre bu Bitcoin’lerin bir kısmı, devlet tarafından açık artırmayla satıldıktan sonra, Ulbricht’in 180 milyon doları aşan para cezası borcuna sayılacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ross Ulbricht para cezasını el koyulan Bitcoin'ler ile ödeyecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!