Hani "oynak" olan Bitcoin'di? Netflix bir günde yüzde 25 çakıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler yayın hizmeti sağlayıcısının hisseleri, kripto para birimlerinden bile daha keskin biçimde geriledi.

Tatil sürecinin ardından geleneksel piyasaların açılmasıyla Netflix (NFLX) hisseleri yüzde 25 geriledi.

Keskin düşüşe yol açan haber, yayın hizmetinin 2022’nin ilk çeyreğinde 200.000 müşteri kaybettiği ve bu çeyrekte iki milyon abone daha kaybedeceğinin ortaya çıkması oldu. Bloomberg verilerine göre şirket, 2011’den bu yana kullanıcı sayısında ilk kez kayıp kaydetti.

Yatırımcılar, mesai sonrası işlemlerde NFLX hisselerini düşürerek tepki gösterdi ve fiyatların yeni yılın en düşük seviyesi olan 258,90 dolara gerilemesine neden oldu. 20 Nisan gün içi alım satım başladığında, hisse senedinin hangi fiyattan açılacağı henüz belli değil.

Böyle bir fiyat hareketi, geleneksel yatırımcıların kripto para birimlerinin çok değişken olduğu yönünde uzun süredir yönelttikleri eleştirilere karşı kripto topluluğuna biraz neşe getirdi.

Kripto analisti ve Into the Cryptoverse YouTube kanalının sunucusu Benjamin Cowen bugün 622.000 takipçisine yaptığı açıklamada, “NFLX çöküşü, hisse senetlerinin aslında kripto para birimlerine benzediğini hatırlattı” ifadesini kullandı.

Watching $NFLX drop -26% after hours reminds me how stocks became more like #crypto, rather than the other way around

— Benjamin Cowen (@intocryptoverse) April 19, 2022

NFLX hisse senedi fiyatı 2022’de Bitcoin’den (BTC) daha kötü performans gösterdi. NFLX, 597,37 dolar ile yılın zirvesinde olduğu 1 Ocak 2022’den bu yana yüzde 57 değer kaybetti. Karşılaştırıldığında BTC, CoinGecko verilerine göre 2022 yılına 46.319 dolarla başladı ve şu sıralar 41.288 dolardan işlem görüyor. Yani genel olarak yüzde 11 düştü.

Diğer teknoloji hisseleri de bu yıl kripto benzeri kayıplar yaşadı. 2 Şubat’ta PayPal (PYPL) yüzde 20 düşüşle 172,77 dolardan 139,89 dolara geriledi. Aynı gün, eski adı Facebook olan Meta Platforms (META), yüzde 25 düşüşle 327,82 dolardan 244,65 dolara indi.

Ancak kripto para uzmanları, Bitcoin’in önceki kripto piyasası çöküşleri sırasında bu teknoloji hisselerinden daha sert düştüğünü hatırlatıyor. BTC’nin tek günde en az yüzde 25 düştüğü süreç 12 Mart 2020’de yaşanmıştı ve o gün, 7.969 dolardan 4.776 dolara yüzde 41 gerileme kaydedilmişti.

İlgili: Meta, 8 adet ticari marka başvurusunda bulundu

Kripto araştırma firması Into The Block tarafından gerçekleştirilen ve 16 Nisan’da yayımlanan analizde, BTC ve Ether (ETH) fiyatlarının, “özellikle kripto para yatırımı olan birçok hisse senedinden daha az fiyat oynaklığına sahip olduğu” ifadesi yer aldı.

Analiz, farklı yatırımlar arasındaki oynaklığı karşılaştırmak için Sharpe oranını kullandı. Puan ne kadar düşükse, varlığın volatilitesi o kadar az oluyor. Buna göre Bitcoin -0,02 puan alırken, Square (-0,05), MicroStrategy (-0,02) ve Coinbase (-0,02) şeklinde BTC ile eşleşti.

Lower Returns, More Volatility – Contrary to popular belief, $BTC and $ETH have been less volatile than many stocks, especially those with crypto offerings

The Sharpe ratio accounts for returns relative to price volatility. Here, most crypto companies match or underperform BTC pic.twitter.com/sV0QSsCR6J

— IntoTheBlock (@intotheblock) April 15, 2022

Coin Stories podcast’inin sunucusu Natalie Brunell bugün, Netflix’in bilançosuna BTC ekleyerek mevcut sorunlarından bazılarını çözebileceğine dair tweet attı.

Maybe $NFLX should get some #Bitcoin content (and BTC on its balance sheet). 🤷🏻‍♀️

— Natalie Brunell (@natbrunell) April 19, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Hani "oynak" olan Bitcoin'di? Netflix bir günde yüzde 25 çakıldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!