Bitcoin ve Ethereum Balinaları Sessizliğe Büründü: Neyi Bekliyorlar?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Santiment, Bitcoin ve Ethereum hakkındaki analiziyle yatırımcıların ilgisini çekti.

On-chain analiz platformu Santiment, 12 Eylül tarihli gönderisinde Bitcoin ve Ethereum yakından bir bakış attı.

Santiment’in verilerine göre kripto para piyasasında balina işlemlerinde ağustos ortasından bu yana dikkat çekici bir gerileme yaşadı. Özellikle büyük işlem hacimlerinde görülen bu düşüş, yatırımcıların dikkatini çekti.

Bitcoin’de Mart ve Nisan aylarında görülen zirve dönemine kıyasla 100.000 dolar ve üzeri transferlerde %33,6 oranında bir azalma meydana geldi. Aynı şekilde Ethereum’da da bu tür büyük işlemlerde %72,5’lik ciddi bir düşüş kaydedildi.

Bu düşüşler her ne kadar piyasa için alarm verici bir sinyal olarak algılanmasa da, balinaların boğa veya ayı piyasalarında da benzer derecede aktif olabildiği biliniyor.

Ancak bu durgunluk, büyük yatırımcıların aşırı açgözlülük veya korku dönemlerinde bir sonraki büyük hamlelerini yapmak için bekleyişte olduğuna dair bir gösterge olarak yorumlandı.

Piyasadaki duygusal tepkiler, Bitcoin’in 6 ay önceki zirvesinden bu yana orta ölçekli dalgalanmalara karşı oldukça belirgin hale geldi.

Santiment’e göre, 70.000 dolara doğru bir geri dönüş büyük olasılıkla yoğun bir FOMO (fırsatı kaçırma korkusu) yaratacakken, 45.000 dolar seviyesine düşüş ise büyük bir FUD (korku, belirsizlik ve şüphe) dalgasına yol açabilir, diye aktardı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin ve Ethereum Balinaları Sessizliğe Büründü: Neyi Bekliyorlar?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!