Küresel transfer ağı Swift’ten tokenize varlık hamlesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel para transfer ağı Swift, itibari paralar ile tokenize varlıkları bir araya getirmek amacıyla kapsamlı bir strateji geliştirdi. Şirket, bu yaklaşımıyla kullanıcılarına, hem mevcut hem de gelişmekte olan varlık türleri arasında kolay ve verimli geçişler yapabilme imkanı sunmayı planlıyor.

Swift’in son açıklamalarına göre, platformun yeni yapısı, menkul kıymet alıcılarının aynı anda gerçek zamanlı olarak tokenize varlıklar için ödeme yapabilmesini ve bu varlıkları takas edebilmesini sağlayacak. Şirket, blogunda, “Ödemeler, menkul kıymetler, döviz işlemleri ve ticaret gibi farklı alanlarda dijital varlık sınıflarına erişim sağlamada güçlü bir altyapıya sahibiz. Şimdi, bu altyapıyı daha da geliştirerek yeni dijital para birimleri ve varlık sınıflarına daha iyi hizmet verebilir hale geleceğiz” ifadesini kullandı.

Şirketin gelecekteki planları arasında, çoklu defterlerle gerçekleştirilen Teslimat-Karşı-Ödeme (DvP) ve Ödeme-Karşı-Ödeme (PvP) işlemlerini test etme bulunuyor. Bu testler, tokenize varlıkların gerçek zamanlı ödemelerle takas edilmesine olanak tanıyabilir. DvP, ödeme aldıktan sonra menkul kıymetin teslim edilmesini içerirken, PvP ödemelerin eşzamanlı olarak yapılmasını sağlar.

İlginizi çekebilir: Ether ETF’leri ve Ethereum ekosisteminin önündeki engeller neler?

“Global ölçekte kabul görmüş bir dijital para biriminin olmaması, DvP mutabakatında nakit işlemlerini zorlaştırabilir. Bu yüzden, tokenize varlık mutabakatını, Swift ağı üzerinden gerçekleşen ödeme transferleriyle entegre etmenin yollarını arıyoruz.”

Şirket, ilk aşamada itibari paralarla işlemler gerçekleştireceğini ancak ilerleyen süreçte CBDC’ler ve stablecoinler gibi dijital varlıkları da dahil edeceğini belirtti.

Swift, son olarak geçen ay blokzincir teknolojisinin tokenize varlıklar üzerindeki potansiyelini test eden çeşitli deneyler gerçekleştirdi. Ayrıca, Ethereum Sepolia test ağı ile entegrasyon sağlamak amacıyla Web3 hizmet sağlayıcısı Chainlink ile iş birliği yaptıklarını duyurdu. Bu işbirliği, Swift’in tokenize varlıklar geliştiren kurumlara çeşitli blokzincir ağlarına tek bir erişim noktası sunabileceğini ortaya koydu.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Küresel transfer ağı Swift’ten tokenize varlık hamlesi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!