Ethereum Yarım Milyarlık Baskıdan Kurtulamıyor, Analist Bu Tarihe İşaret Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) fiyatı, Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk Ethereum tabanlı borsa yatırım fonlarının (ETF) tarihi lansmanına rağmen önemli bir düşüş trendi içinde bulunuyor.

Uzun süredir beklenen Ethereum ETF’lerinin lansmanı, beklentilerin aksine Ethereum fiyatını destekleyemedi. Farside Investors verilerine göre ABD’deki ETH ETF’lerinin lansmanından bu yana 420,5 milyon dolar değerinde net çıkış kaydedildi ve bu da önemli bir satış baskısı yarattı.

Yatırımcılar, Ethereum ETF’lerinin lansmanından sonra fiyatın önemli bir artış göstereceğini umuyorlardı. Örneğin, Bitcoin ETF’leri, kripto para birimine olan yeni yatırımların yaklaşık yüzde 75’ini 15 Şubat’a kadar karşıladı ve bu süreçte Bitcoin’in fiyatı 50.000 doları aştı.

Ethereum arzındaki artış

Ethereum’un artan arzı da fiyat düşüşüne katkıda bulunmuş olabilir. 23 Temmuz’da ABD’de spot Ethereum ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, Ethereum arzı 60.555 ETH arttı ve yazı yazıldığı sırada bu miktar 155 milyon dolardan fazla bir değere sahip.

Ultrasound.money verilerine göre, bu durum Ether’in arz artış oranını son 30 gün için yıllık yüzde 0,61 olarak belirliyor; yıllık ihraç oranı 940.000 Ether ve yakım oranı 203.000.

Dencun güncellemesi

Ethereum’un Merge’den bu yana en büyük güncellemesi olan Dencun, 13 Mart’ta ana ağda devreye girdi ve layer-2 ağlarının işlem ücretlerini önemli ölçüde azaltmayı ve Ethereum’un genel ölçeklenebilirliğini artırmayı vaat etti. Ancak, on-chain analiz firması CryptoQuant’ın 19 Ağustos tarihli X paylaşımına göre, Ethereum fiyatı Dencun yükseltmesinden bu yana mücadele ediyor.

CryptoQuant’a göre “Ethereum ETF’lerinin onaylanmasına rağmen, ETH’nin fiyatı Dencun yükseltmesinden bu yana zorluk çekiyor. ETH arzı 197.000’den fazla arttı ve fiyatı yüzde 35 düştü.”

Gelecekteki fiyat tahmini

Popüler kripto tüccarı Ted’e göre, Ethereum fiyatı 2025’in ilk çeyreğinde bir çıkışa hazırlanabilir. 11 Ağustos’ta yaptığı X paylaşımında Ted, “Konsolidasyon çıkışı Kasım/Aralık 2024’te gerçekleşecek, parabolik koşu ise 2025’in ilk çeyreğinde başlayacak” dedi. Bu tahmin, tarihsel grafik modellerine dayanarak yapılmıştır ve yatırımcılar için umut verici bir gelişme olabilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum Yarım Milyarlık Baskıdan Kurtulamıyor, Analist Bu Tarihe İşaret Etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!