QCP: Bitcoin Yatırımcıları Temkinli Davranıyor, Bu İki Gelişmeye Dikkat

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Ağustos 2024 tarihli QCP Asia Colour raporunda, geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan keskin düşüş sonrası toparlanmanın güçlü olduğu ancak Bitcoin’in (BTC) 60.000 dolar seviyesinin üzerinde kalma mücadelesi verdiği belirtiliyor.

Analistler, BTC’nin put skew’ünün (aşağı yönlü fiyat hareketlerine karşı koruma talebi) panik sırasında yüzde -25 seviyesinden yüzde -5’e kadar düzelmiş olmasına rağmen piyasanın kısa vadede temkinli olduğunu ifade ediyor.

Özellikle Eylül ayına kadar uzanan BTC put skew’ü, piyasada halen ihtiyatlı bir yaklaşımın hakim olduğunu gösteriyor.

Düşüşlerden sonra hızla toparlandı

Bu yıl Nisan ve Haziran aylarında görülmüş bir önceki iki büyük düşüş sırasında Bitcoin fiyatının bir ay içerisinde 70.000 dolar seviyesinin üstüne kadar kısa süre içerisinde toparlandığı hatırlatıldı.

Varlık yöneticisi BlackRock’un spot Bitcoin ETF’sinin hafta boyunca sürekli olarak pozitif girişler kaydetmesi, ABD’li yatırımcılardan gelen likidite ve destek beklentilerini artırıyor.

Raporda, makro faktörlerin kripto para piyasaları için kritik önemde olduğu vurgulanıyor. Bugün Asya hisse senedi piyasaları desteklenmiş olsa da, olası volatilite yaratabilecek iki önemli olay olarak Elon Musk’ın Trump ile yapacağı röportaj ve Çarşamba günü açıklanacak ABD Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) verisi öne çıkıyor.

Bu gelişmelerin kripto piyasalarında dalgalanmalara yol açabileceği uyarısında bulunuluyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
QCP: Bitcoin Yatırımcıları Temkinli Davranıyor, Bu İki Gelişmeye Dikkat
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!