Bitcoin Analistinden Korkutucu Uyarı: Bu Seviye Kalmazsa 42 Bin Dolar Gelir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analistleri, bu haftaki Bitcoin satış dalgasının daha düşük seviyelere yol açabileceği ve fiyatın 45 bin doların da altına düşebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin fiyatı, son 24 saatte yüzde 12,8’den fazla düşerek 52 bin dolarlık beş aylık en düşük seviyede işlem gördü. Bitcoin en son bu seviyede Şubat 2024 sonunda işlem görmüştü.

FXPro kıdemli piyasa analisti Alex Kuptsikevich’e göre Bitcoin’in düşüş trendi potansiyel olarak 42.000 dolar seviyesine kadar uzanabilir.

Kuptsikevich, “Bitcoin en düşük noktasında 50 haftalık hareketli ortalamanın altına düştü. Şu anda güçlü alıcı desteği olmadan daha da düşer ve bu, 2021 sonu ve 2022 başında olduğu gibi daha aktif bir satış dalgasını tetikler. Bu seviye de tutulmazsa, 42 bin dolara doğru bir düşüşe hazırlanmak gerekiyor” dedi.

Bitcoin fiyatı hala toparlanabilir

42.000 dolar gibi psikolojik rakamlar, kripto yatırımcıları için genellikle kilit odak noktalarını temsil eder ve bu seviyelerdeki fiyat hareketleri, Bitcoin’in kısa vadeli ivmesini belirleyebilir.

Bu haftaki düşüş baskısına rağmen, Bitcoin hâlâ bir toparlanma yapabilir ve daha düşük seviyeleri görmeden durumu düzeltebilir.

Ancak, Bitcoin’in daha fazla düşüşten kaçınmak için net bir şekilde 51.000 dolar seviyesini geri kazanması gerekiyor. Kripto analisti The Moon, X platformunda yazdığı bir gönderide, “BTC desteğin üzerine geri dönmeli, aksi takdirde 45.000 dolara düşebiliriz” dedi.

Kuptsikevich’e göre Bitcoin’in yüzde 20’den fazla düşüşü, önceki boğa döngüsü düzeltmeleriyle uyumlu ve zaten 70.000 dolar seviyesini fethetme girişiminin başarısızlığı tarafından tetiklendi. Kıdemli piyasa analisti, “Bitcoin’e yönelik aktif baskı, yedi gün önce 70 bin doların üzerine çıkma girişiminin başarısız olmasından ve alçalan kanal direncini aşamamasından sonra başladı” diye ekledi.

Piyasanın kasvetli görünümüne rağmen, Bitcoin fiyatı 50.000 dolar psikolojik seviyesinde önemli bir destek seviyesine sahip.

Coinglass verilerine göre, Bitcoin’in potansiyel olarak 50.000 dolar seviyesinin altına düşmesi durumunda, 400 milyon dolardan fazla kaldıraçlı kısa pozisyon tasfiye edilecek.

Bitcoin Analistinden Korkutucu Uyarı: Bu Seviye Kalmazsa 42 Bin Dolar Gelir isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin Analistinden Korkutucu Uyarı: Bu Seviye Kalmazsa 42 Bin Dolar Gelir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!