Bitcoin ve Altcoin Fiyatları Neden Düştü? Bu İki Şirket Sorumlu Tutuluyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasaları büyük bir fırtına tarafından vuruldu. Asya piyasalarının açılmasıyla yapılan panik satışları ve tasfiyeler, Bitcoin ve Ethereum’un sırasıyla 49 bin ve 2.116 seviyelerine kadar gerilemesine neden oldu.

QCP Capital analistlerine göre kripto para piyasalarındaki en önemli tetikleyici, Jump Trading ve Paradigm VC tarafından yapılmış yoğun Ethereum satışları gibi görünüyor. Bu hareket muhtemelen piyasa yapıcıların kısa gama pozisyonlarını kapatmak için acele etmesiyle daha da şiddetlendi, kısa vadeli ETH volatilitesi yüzde 30’dan fazla artarak yüzde 120’ye fırladı.

Makro ekonomik duyarlılık da geçen Cuma günü açıklanan kötü ABD işsizlik verilerinden sonra daha da kötüleşti. Buna ek olarak, tüm varlıklar genelinde büyük çözülmeler volatilitenin keskin bir şekilde artmasına neden oldu. VIX 50’ye dokundu (sadece Covid paniği ve 2008 mali krizi sırasında daha yüksekti) ve USDJPY 1 aylık başa baş (at-the-money) volatilitesi yüzde 16’ya fırladı. Bu muhtemelen daha fazla çözülmeye yol açacak.

Risk düzeyi yüksek varlıklardan global çapta bir kaçış olması da İsrail’in hafta sonu Hamas liderini öldürmesiyle birlikte devreye girdi. İran misilleme yapacağını duyurdu ve ABD Orta Doğu’ya asker göndermeye başladı.

Bitcoin ve Altcoin Fiyatları Neden Düştü? Bu İki Şirket Sorumlu Tutuluyor isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin ve Altcoin Fiyatları Neden Düştü? Bu İki Şirket Sorumlu Tutuluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!