Microsoft Kesintisi Bitcoin’i Durduramadı: Altcoinler Bu Ayın Zirvesine Koşuyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve kripto paraların güncel durumu yatırımcıların kafasını karıştırmaya devam ediyor.

Kripto para analistleri, merkeziyetsiz blokzincirlerinin dayanıklılığını, yazılım güncellemesi nedeniyle dünya genelinde yaşanan BT sistem kesintileri sırasında vurguladı.

Cuma günü Bitcoin (BTC) bir ayın en yüksek fiyatına ulaşırken, dünya büyük bir BT kesintisiyle mücadele ediyordu.

Bitcoin, ABD ticaret saatlerinin başında 64.000 dolardan yükselmeye başladı ve günün ilerleyen saatlerinde 67.000 doların üzerine çıkarak 17 Haziran’dan bu yana ilk kez bu seviyeyi aştı.

Fiyat artışı, BlackRock’un spot Bitcoin ETF’si (IBIT) için güçlü ticaret hacimleriyle birlikte geldi. Haberin yazıldığı sırada, en büyük kripto varlık, son 24 saatte %5,5 artışla hafifçe 67.000 doların üzerinde işlem görüyordu.

Solana (SOL), aynı dönemde %8,5 artışla altcoinler arasında öne çıktı ve haziran başından bu yana ilk kez 170 doları aştı.

Ethereum’un ether’i (ETH) 3.500 dolar seviyesini yeniden kazandı, ancak %3 artışla daha düşük performans gösterdi.

ABD’deki ilk spot tabanlı ETH borsa yatırım fonlarının (ETF) muhtemelen önümüzdeki Salı günü işlem görmeye başlayacağı, Cuma günü Cboe tarafından yapılan düzenleyici başvurularda gösterildi.

Kripto paralar, bu haftanın başlarında ABD hisse senetlerinin satışlarıyla birlikte düşüş göstermişti. Ancak, Cuma günü rallisi, büyük hisse senedi endekslerinin düşüş trendini sürdürmesiyle gerçekleşti.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq %0,8 düşerken, geniş tabanlı S&P 500 %0,6 kaybetti ve altın, haftanın başlarında yeni bir rekor kırdıktan sonra gün içinde %2’den fazla düştü.

Siber güvenlik hizmet sağlayıcısı CrowdStrike’ın yazılım güncellemesi nedeniyle dünya genelinde yaşanan bilgisayar kesintileri havayolları, bankalar ve işletmeleri durma noktasına getirirken, bazı kripto gözlemcileri merkezi olmayan sistemler olan halka açık blok zincirlerinin merkezi ağlara kıyasla dayanıklılığını vurguladı.

Microsoft Kesintisi Bitcoin’i Durduramadı: Altcoinler Bu Ayın Zirvesine Koşuyor! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Microsoft Kesintisi Bitcoin’i Durduramadı: Altcoinler Bu Ayın Zirvesine Koşuyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!