Taze gündem: Regülasyon, yapay zeka yenilikleri ve içerik üreticileri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu haftaki yazımda kaldıraçlı işlemlere yasak gelme ihtimalinden yeni çıkan ChatGPT 4o’ya, taban seviyeyi gören BJK hisselerinden Türkiye’nin Web3 ekosistemine katkı sağlayan kadın içerik üreticilerine kadar birçok konuyu inceledim.

Her ne kadar erken olsa da, her hafta yazı yazmanın zorluğunu gerçekten hissediyorum ve köşe yazarlarına duyduğum saygı daha da artmış vaziyette. Sektördaşım sevgili Erman’a (Taylan) büyük saygı duyuyorum :) İçerik üretmenin ne kadar meşakkatli olduğunu gerçekten anladım. Geçen hafta gündemde dikkatimi çeken çok fazla konu olmadığı için yazı yazamadım ama bu hafta öne çıkan bazı konu başlıkları var ve onları sizlerle paylaşmak istiyorum. Ayrıca, sektördeki değerli bazı isimlere değinmek ve yine bir kitap önerisinde bulunmak istiyorum.

Son dönemde Türkiye’de kripto para piyasalarına yönelik regülasyon sesleri giderek artıyor. Özellikle yabancı borsalarda vadeli işlemlerin yasaklanma dedikodusu yatırımcılar arasında ufak bir panik yarattı. Öte yandan Türkiye’deki yerel borsalarda vadeli işlemler kullanımının yer almadığını hatırlatmakta fayda var. Her ne kadar halen meclise sunulmuş bir yasa tasarısı olmasa da AA’nın yaptığı haber sektörde geniş yankı buldu.

Bu düzenleme kripto paraların risklerini azaltmayı hedeflese de yatırımcıların nasıl tepki vereceği çok önemli. Ülkemizdeki yasakları delmenin ve yasadışı kullanımların bir yolu her zaman bulunmuştur. Geçmişte bunun çok sayıda örneği varken umarım bu kez aynı hatalar tekrarlanmaz. Yasaklamak ve daha yapıcı bir yaklaşımla kripto paralara “mesafeli” davranmak yerine, onları kucaklayan ve uzun vadede yatırım aracına dönüştüren bir yapı oluşturmak daha yararlı olacaktır. Böyle bir yasaklama kararının piyasanın volatilitesini ve kullanıcı davranışlarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Taze gündem: Regülasyon, yapay zeka yenilikleri ve içerik üreticileri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!