ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), onlarca kurbanı etkileyen bir dolandırıcılık şebekesine ait olduğu bilinen 9 milyon Tether’e (USDT) el koydu.
Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether 20 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada, DOJ ve OKX iş birliğiyle dolandırıcılara ait 225 milyon USDT’yi gönüllü olarak dondurduğunu duyurmuştu. Bu varlık dondurma operasyonu Tether tarihindeki en yüksek hacimli operasyon olarak kayıtlara geçmişti.
Şirket tarafından dondurulan fonların 9 milyon USDT’lik kısmına DOJ el koydu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Domuz Kasaplığı” olarak adlandırılan yöntemi kullanan dolandırıcıların 70’den fazla mağduru etkilediği belirtildi. DOJ, bu dolandırıcılık şebekesine ait kripto para hesaplarının son raddesine kadar takip edildiğini ve araştırmaların sonucunda 9 milyon USDT‘ye el konulduğunu vurguladı.
DOJ, bu el koyma sayesinde ABD merkezli kurbanlardan milyonlar çalan organize suç ağına büyük bir darbe indirdiğini belirtti:
Bu önemli el koyma sayesinde, ABD’deki kurbanlardan milyonlar çalan organize bir dolandırıcı ağının mali altyapısını bozduk. Bu dolandırıcılar, kurbanlarına yatırımlarının onlara para kazandırmak için çalıştığını söyleyen web siteleri oluşturarak sıradan yatırımcıları avlıyorlar. Gerçek şu ki, bu uluslararası suç aktörleri sadece kripto para çalıyor ve kurbanlara hiçbir şey bırakmıyor.
Kurum tarafından yapılan açıklamada, kripto para sektörünün sağladığı alternatif yöntemlerin suçluları yakalamalarının önüne geçmeyeceğine yer verildi:
Bu el koyma aynı zamanda siber suçlulara, kripto para ekosisteminin mevcut manzarası kötü kazanılmış kazançları aklamak için ideal bir yol gibi görünse d, kolluk kuvvetlerinin parayı takip etmek ve mağdurlar için geri ele geçirmek için gereken uzmanlığı geliştirmeye devam edeceğini hatırlatmalıdır.
“Domuz Kasaplığı” olarak adlandırılan yöntemde dolandırıcılar, sosyal medya ve flört uygulamaları üzerinden mağdurlarının güvenini kazanarak onları sahte kripto para alım-satım platformlarına yatırım yapmaya ikna etmektedir.