Bitcoin fiyatı, bugün neden yükseldi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kripto para Bitcoin, 37.000 doların altına gerilemeden önce gün içi en yüksek seviye olan 37.972 doları gördü. Ocak ayından beri en yüksek seviyeye ulaşan ralli, spot Bitcoin ETF’i hakkındaki heyecanın kısa süreli tasfiye dalgasıyla sonuçlanması ve kripto piyasasındaki fiyatların yükselmesiyle beraber ortaya çıktı.

Bitcoin fiyatının bugün yükselişinin nedenlerine birlikte göz atalım.

Bitcoin’e olan kurumsal ilgi, piyasa duyarlılığını artırdı

Makroekonomiye ilişkin olumsuz havaya karşın Bitcoin yükselişini sürdürdü ve yılbaşından bu yana yüzde 121 oranında yükselmeyi başardı. Opsiyon piyasası verileri, yatırımcıların 40.000 dolar seviyesine doğru yöneldiğini ortaya koydu. Son iki haftadaki fiyat hareketi, Korku ve Açgözlülük Endeksini, Bitcoin’in Kasım 2021’de ATH yaptığı dönemden beri en yüksek seviyeye taşıdı.

SEC’in 12 ETF başvurusuyla ilgili karar vermesi için ilk pencere 9 Kasım’da açıldı. 

Regülatör, bugüne kadar aralarında BlackRock, Fidelity, ARK Invest ve 21Shares’in de bulunduğu çok sayıda başvuruyu onaylamayı reddetti.

SEC’in onay için 17 Kasım’a kadar süresi bulunuyor. Regülatör, yeniden erteleme yapmaya karar verirse, bu sürecin 10 Ocak’a kadar sürme ihtimali bulunuyor.

Raporlara göre potansiyel bir onay, 600 milyar dolarlık yeni bir talebin ortaya çıkmasının önünü açabilir. CryptoQuant analistleri, bir ETF onayının Bitcoin’in piyasa değerinde 1 trilyon dolarlık artışa yol açacağına inanıyor.

Galaxy Digital, spot Bitcoin ETF’inin onaylanması halinde bir sonraki yıl varlığın değerinin yüzde 74 artacağını düşünüyor.

Döviz arzı düşerken, Bitcoin tasfiyeleri artıyor

Borsalardaki BTC arzı, fiyat artışıyla birlikte azaldı. Borsalar, mayıs ayındaki zirveden bu yana 200.000 BTC’den fazla bir miktarı kaybetti. 

Yatırımcıların, Bitcoin’lerini genellikle uzun vadede ellerinde tutmak için çekmek istedikleri düşünüldüğünde, bu durum piyasalar için yükseliş anlamına gelebilir. 

Tasfiyelerin de fiyat üzerinde önemli bir etkisi olduğu ifade edildi. Son 24 saat içinde 126 milyon doların üzerinde short pozisyon tasfiye edildi.

Bitcoin’in yükseliş momentumunda yer aldığını gösteren bu veri, varlığın konsolidasyondan da çıkmasına yardımcı oluyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin fiyatı, bugün neden yükseldi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!