Gürcistan’ın Dijital Lari’sinde Ripple başrol oynayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan Ulusal Bankası (NBG) merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi Dijital Lari’yi geliştirmek için resmi teknoloji ortağı olarak Ripple Labs’ı seçti.

Ripple yaptığı açıklamada, ortaklığın Ripple CBDC Platformu aracılığıyla Dijital Lari pilot girişiminin başlatılması ve geliştirilmesini kapsayacağını söyledi. Dijital Lari’nin potansiyel uygulamalarını değerlendirmek, kamu sektörü, işletmeler ve bireysel kullanıcılar nezdindeki avantajlarını belirlemek için bu platformdan yararlanılacak. 

Ripple, NBG’nin teknoloji ortağı olarak belirlenmeden önce kapsamlı bir seçim prosedüründen geçti. NBG ilk olarak eylül ayında CBDC’nin sınırlı erişimli canlı bir pilot versiyonunu sunarak projeyi geliştirmeyi hedeflediğini açıklamıştı. 

Basın açıklamasının ekran görüntüsü. Kaynak: Ripple

NBG ilk aşamada teknolojik becerileri, gelişimleri, yetkinlikleri, ilgili geçmişleri ve sahadaki başarılarıyla öne çıkan dokuz şirket seçti. Bu firmalar arasında Ripple, Augentic, Bitt Inc., Broxus, Currency Network, DCM Corp gibi şirketler yer aldı.

CBDC ve Gürcistan

NBG’nin duyurusuna göre seçim komitesi, projenin hedeflerinin anlaşılması, potansiyel uygulamaları ve başarısı için sağlam bir temel hazırlamak gibi çeşitli unsurları göz önünde bulundurdu.

Ripple, temmuz ayında dijital para biriminin ilerlemesine yaptığı katkılar özellikle de CBDC’ler alanında inovasyonu teşvik etmedeki rolü sayesinde Currency Research tarafından ödüllendirildi.

Ripple, Dijital Lari projesi için NBG’yle ortaklık kurmadan önce CBDC uygulamalarını araştırmak isteyen kuruluşlarla proaktif bir şekilde çalışmaya başlamıştı. Geçmişte Kolombiya’nın merkez bankası Banco de la República ile iş birliği yapan Ripple, CBDC platformundan yararlanarak Dijital Peso’nun uygulamalarını araştırmıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Gürcistan’ın Dijital Lari’sinde Ripple başrol oynayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!