Ether fiyatı bugün neden yükseldi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum ağının yerel token’ı Ether, bugün yükselişe geçti. En büyük altcoin, kripto para piyasalarının genel yükselişini takip ediyor. 

Ether fiyatı, bu hafta yaklaşık yüzde 9’luk yükselişin ardından 25 Ekim’de psikolojik direnç seviyesi olan 1.800 dolar civarında istikrar kazanmayı başardı. Kripto para biriminin yukarı yönlü hareketleri, günlük işlem hacimlerindeki artışa eşlik etti ve bu durum Ether’e olan ilgiyi gözler önüne serdi. 

Son birkaç günde Ether’in değerini yükselten faktörlere yakından göz atalım.

GrayScale’in Ether ETF’inin etkisi

SEC, 24 Ekim’de Grayscale Investment’ın Ethereum fonunu ETF’e çevirmeyi kabul etti.

Regülatör, şimdiye kadar hiçbir spot kripto ETF’ini onaylamadı ancak BTC ve Ether vadeli işlemlerine bağlı olan yatırım araçlarına onay verdi. 

Piyasalar, regülatörün bu tutumuna rağmen 2024 yılının başında bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanacağına inanıyor. Bazı analistler, bu onayın spot Ether ETF’i için verileceğini düşünüyor.

Ethereum balinalarının işlemleri son üç ayın en yüksek seviyesinde

Artan ETF söylentileri, Ethereum ekosistemindeki balina aktivitesinde de artışa zemin hazırladı.

Santiment verileri, 100.000 doları aşan Ether işlemlerinin bir hafta yüzde 15 artarak, haziran ayından beri en yüksek seviyeye ulaşıldığını ortaya koydu. Bitcoin, ADA ve DAI balina işlemlerinde de benzer bir büyüme görüldü.

Balinaların satın alma işlemlerine Ether fiyatları da artarak eşlik etti. Bu, çoğu balinanın Ether rallisini desteklediğini gösteriyor. Balinaların borsalardan Ether çekimi yapması da bu desteği kanıtlar nitelikte

Short tasfiyeler, Ether fiyatını 1..800 dolara çıkardı

Ether fiyatındaki artış, son zamanlarda Ether vadeli işlem sözleşmelerinde toplam 70 milyon doları aşan short tasfiyelerle aynı zamana geldi.  Aynı dönemde yalnızca 41 milyon dolar değerinde short pozisyon tasfiye edildi.

Short pozisyonlarından çıkan trader’lar, herhangi bir fiyattan vadeli işlem sözleşmeleri satın alarak pozisyonlarını kapatmak zorunda kaldılar. Bu da 24 Ekim’de fiyatların 1.850 doların üzerine çıkmasına neden oldu.

Sonuç olarak yeni yatırım yollarına ilişkin gelişmeler ortaya çıktıkça, Ether boğalarının daha iyimser olması için nedenleri var. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ether fiyatı bugün neden yükseldi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!