Bugün, Bitcoin fiyatında neden düşüş yaşandı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’i 2023 yılının başından beri %66,1’lik bir kazanca sürükleyen yükseliş momentumu, varlığın son 6 ayda %9,4 oranında değer kaybetmesi sebebiyle neredeyse tamamen ortadan kalmış durumda. 

Bitcoin fiyatı, Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı zaferin ardından yükseliş momentumu devam ettirse de ardından gelen düşüşle elde edilen kazançlar tamamen ortadan kayboldu. 

Bitcoin fiyatında yaşanan daralma, bazı analistlerin mevcut Bitcoin piyasasını 2015-2017 boğa öncesi piyasa döngüsüyle karşılaştırmasına neden oldu zira 28.000 dolar büyük bir direnç haline geldi.

Gelin, Bitcoin fiyatını etkileyen faktörlere yakından göz atalım

Bitcoin, uzun pozisyonlarını tasfiye edildikçe likidite kayboluyor

2023 yılının başlangıcında short pozisyonlu trader’lar, vadeli işlem piyasasında sürekli olarak tasfiyelere hakim oldu. Boğalar, 17 Ağustos’ta yaşanan ani çöküşle 213,5 milyon dolarlık long pozisyonun tasfiye edilmesine hazırlıksız yakalandı. Bu, Mayıs 2022’deki Terra çöküşünden bu yana en büyük uzun vadeli tasfiyelere işaret ediyordu. 

Yaşanan ani çöküşten bu yana piyasalarda Bitcoin gibi riskli varlıklardan çıkışlar gözlemlendi. Opsiyon hacmi, 9 Ekim’de %40 oranında düştü.

Bitcoin long pozisyonlarının tasfiyesi devam etti ve 9 Ekim’de 24 saatlik süreçte 12,6 milyon dolar tasfiye etti.

Bitcoin long pozisyonları, trader’ların baskısı olmadan tasfiye edildiğinde varlığın fiyatı olumsuz etkilenir. Binance’in komisyonsuz trade işlemlerini durdurmasının ardından art arda yedinci ayda da pazar payını kaybetmesi, Bitcoin ticaret hacminin düşmesine sebep oldu.

Tutarlı bir likidite ve işlem hacminin olmaması, bazı analistlerin Bitcoin fiyatını dalgalı olarak yorumlamasına yol açtı. 

Tüm gözler Bitcoin ETF’lerinde

Kripto para piyasasındaki kısa vadeli belirsizlik, kurumsal yatırımcıların uzun vadeli olarak bakış açısını değiştirmiş gibi görünmüyor. ABD’de regülatörlerin düşmanca tavrına karşın büyük kurumlar, Bitcoin finansal araçları için baskı yapıyor. Bunun da Bitcoin rallisini tetikleme ihtimali üzerinde duruluyor. Şu anda SEC’in elinin altında 9 ETF başvurusu yer alıyor.

SEC, başvuruların birçoğunu 2024 yılına ertelemeye hazır görünüyor. 

Real Vision’dan Raoul Pal, Bitcoin fiyatındaki mevcut düşüşe karşın, makroekonomik faktörlerin bir sonraki ralliyi tetikleyebileceğine inanıyor. 

Makrodaki kısa vadeli sıkıntılar, kriptoda uzun vadeli kazanımlara yol açacak mı?

Bitcoin fiyatı, makroekonomik koşullardan doğrudan etkilenmeye devam ediyor. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmanın artmasının da fiyatı etkilemesi muhtemel.

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın başlamasıyla Bitcoin’in fiyatında %8’lik bir düşüş meydana gelmişti. 

Analistler daha fazla finansal kurumun Bitcoin’i benimsemesi halinde varlığın fiyatının toparlanmasını bekliyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bugün, Bitcoin fiyatında neden düşüş yaşandı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!