Coinbase’den işletmelere bir iş çözümü daha!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Coinbase, müşterilerine Web3 cüzdanları sunmak isteyen işletmeler için yeni bir iş çözümü başlattı. Bu çözümün ise Web3 ürün ve hizmetlerinin benimsenmesini kolaylaştırmaya yardımcı olacağı düşünülüyor.

Coinbase’den müşterilerini bir iş çözümü daha!

Bilindiği üzere Coinbase’in hizmet olarak cüzdanı ya da WaaS, işletmelere özelleştirilebilir zincir üstü cüzdanlar oluşturmak ve başlatmak için teknik altyapı sağlıyor. Şirket ise haberi, 8 Mart tarihinde duyurdu. Bununla birlikte, özellikle WaaS, işletmelerin basit müşteri katılımı, sadakat programları ya da oyun içi satın alımlar için cüzdanlar oluşturmasına olanak tanıyan bir cüzdan uygulama programlama arayüzü (API) sağlıyor.

Coinbase’e göre, Web3 cüzdanları karmaşıklıkları, zayıf kullanıcı deneyimleri ve anımsatıcı tohumların korunmasıyla ilgili yaşadığı zorluklar nedeniyle daha geniş bir ana akım benimsenmesi konusunda zorlandı.

WaaS’ın Web3 cüzdanlarının karmaşıklıklarını nasıl ele aldığı sorulduğunda ise Coinbase’in Web3 Geliştirici Platformları ürün müdürü Patrick McGregor, yeni çözümün uçtan uca ürün deneyimleri üzerinde kontrol sağladığını, uygulama maliyeti ve karmaşıklığını azalttığını ve markaların riskleri azaltırken güvenliği artırmalarına yardımcı olduğunu söyledi.

McGregor, günümüzde şirketlerin, kullanıcılarını kafa karıştırıcı işe alım akışlarına zorlamak zorunda kaldıklarını ve genellikle kullanıcılara üçüncü taraf bireysel cüzdanlarını indirmeleri talimatı verdiklerini düşünüyor. McGregor, ayrıca konuya ilişkin, “Bu bağlam değiştirme, işe alım sırasında yüksek ayrılma oranlarıyla sonuçlanıyor, yani bir şirket ürününü kullanıcılara asla sunamıyor” açıklamalarında bulundu.

Imagine your seed phrase is now public information. What do you do next? https://t.co/BNTEjaCMaM

— Cointelegraph (@Cointelegraph) December 20, 2022

WaaS araç takımı, birden fazla tarafın girdilerini birbirlerine açıklamadan bir işlevi ortaklaşa hesaplamasına olanak tanıyan bir kriptografi biçimi olan çok partili hesaplamayı (MPC) bünyesinde barındırıyor. Uygulamada ise MPC’nin Web3 platformlarında özel anahtar güvenliğini artırdığı söyleniyor. Bir MPC kripto cüzdanının özelliğine bakıldığında da kullanıcıların dijital varlıklarını daha güvenli bir şekilde saklamalarına olanak tanıyor. Bununla birlikte özel anahtarlar birden fazla parçaya bölünerek protokole dahil olan taraflar arasında dağıtılabiliyor.

McGregor, “Geleneksel kendi kendine saklama dünyasını rahatsız eden anahtar kaybı sorunları WaaS’ın MPC kriptografik işlevselliği ile önleniyor” ifadelerine yer verdi. 

Kripto borsasının WaaS altyapısı şu anda Floor, Moonray, thirdweb ve tokenproof gibi şirketler tarafından kullanılıyor.

İlginizi çekebilir: HyperPlay’in alfa sürümü başlatıldı: Dahili Web3 cüzdanına sahip!

Öte yandan yeni girişimler, şirketler ve yatırımcılar merkeziyetsiz internetin gelecek vizyonunu tanımlamaya çalışırken, Web3 altyapısının geliştirilmesi kripto kışının ortasında bile oldukça hızlanmış gibi görünüyor. Her ne kadar herkes mevcut Web3 yöntemlerinin merkeziyetsizlik ilkelerini ilerlettiğine ikna olmasa da, MPC ve merkeziyetsiz gizlilik konusundaki gelişmeler sektördeki pek çok kişinin bu konuyu ciddiye aldığına işaret ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Coinbase’den işletmelere bir iş çözümü daha!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!